Femeile mortale de la Hollywood

Apropo.ro / 14.07.2012, 09:00
Femeile mortale de la Hollywood
Iată unele dintre cele mai dure eroine de acţiune din filme, care ştiu să mânuiască armele, să se bată sau să facă cascade periculoase şi, în acelaşi timp, să fie sexy şi superbe.

Zoe Saldana
Zoe Saldana a devenit star internaţional după rolul din „Avatar”, ea fiind un extraterestru generat pe computer care se lupta cu oamenii răi. La ora actuală, este una dintre cele mai fierbinţi actriţe de la Hollywood, dar şi cea mai dură, împărţind pumni cu Jeffrey Dean Morgan în „The Losers” şi interpretând o asasină misterioasă în „Columbiana„.

Megan Fox
Megan Fox este supersexy, iar ea ştie acest lucru şi îl foloseşte în favoarea ei. În „Jennifer’s Body”, Megan Fox este un monstru însetat de sânge al cărui sex-appeal nu este decât o altă armă.

Sienna Miller

Când „G.I. Joe” a trecut de la stadiu de jucărie la cel de blockbuster, Sienna Miller a prins ocazia de a arăta că poate juca şi în filme de acţiune. Englezoaica a interpretat unul dintre cele mai sexy personaje negative.

Angelina Jolie
Când vine vorba de personaje feminine dure, un top 5 ar fi ocupat numai de rolurile Angelinei Jolie. Printre filme de Oscar, actriţa a ales şi filme de acţiune, în care poate mâniu armele cu cea mai mare uşurinţă. De la „Domnul şi doamna Smith” la „Wanted” şi „salt”, Jolie ar putea fi cea mai mare eroină de acţiune a cinematografului.

Uma Thurman
Într-o scenă de luptă de 20 de minute, Uma Thurman a doborât mai mulţi inamici decât toate actriţele din acest articol la un loc – şi aici ne referim la scena din „Kill Bill” în care, cu o sabie, actriţa căsăpeşte sute de oameni într-o ceainărie.

Milla Jovovich
Cine a ucis mai mulţi monştri, zombie şi bestii mutante decât Milla Jovovich? Actriţa – devenită celebră iniţial ca model – a devenit o eroină de acţiune în toată regula o dată cu rolurile din franciza „Resident Evil”.



Charlize Theron

Charlize Theron a încercat genul de acţiune o dată cu rolul principal din „Aeon Flux”, însă primul salt în carieră a avut loc după partitura seducătoarei şi violentei Helga din filmul „2 Days in the Valley”. Theron a mai jucat rolul unei criminale adevărate în „Monster”, pentru care a şi fost recompensată cu Oscar, şi este o surprinzătoare supereroină în „Hancock„.