Femeile prefera frumusetea naturala

Apropo.ro / 19.09.2007, 11:45
Femeile prefera frumusetea naturala
Perceptia frumusetii se schimba pe zi ce trece iar acum femeile prefera sa arate natural, inspirate de frumuseti naturale ca Gwyneth Paltrow sau Nicole Kidman, conform unui studiu, informeaza femalefirst.co.uk. Studiul dezvalui ca 83% dintre femeile din intreaga lume sunt de parere ca este

Perceptia frumusetii se schimba pe zi ce trece iar acum femeile prefera sa arate natural, inspirate de frumuseti naturale ca Gwyneth Paltrow sau Nicole Kidman, conform unui studiu, informeaza femalefirst.co.uk.

Studiul dezvalui ca 83% dintre femeile din intreaga lume sunt de parere ca este important sa arati natural.

Gwyneth Paltrow si Nicole Kidman se afla in fruntea clasamentului „frumusetilor naturale” cu procente de 71% si respectiv 56%, lasandu-le in urma pe Renee Zellweger si Halle Berry, ambele cu 51% din voturi. In randul barbatilor, George Clooney a obtinut 78 de procente iar Sean Connery 75%, fiind declarati barbatii care arata cel mai bine in raport cu varsta lor. Brad Pitt a ajuns pe locul trei cu 70% din voturi. De un singur lucru puteti fi siguri, era Pamelei Anderson a apus.

Femeile nu mai cauta perfectiunea fizica prin eliminarea totala ridurilor ci incearca sa arate cat mai natural. Studiul confirma ca noua notiune de beauty este opusa obsesiilor de a indeparta ridurile din ultima decada. In timp ce 82% dintre europence si 80% dintre americance recunosc ca au riduri sau linii fine, 6 din 10 femei declara ca ar vrea sa reduca aspectul catorva dintre acestea. Femeile vor sa reduca in special aspectul ridurilor de pe frunte si acelor dintre sprancene.

Britanicele dezvaluie principalele motive pentru care folosesc injectii pentru estomparea ridurilor: aspectul proaspat (55%), aspectul frumos la o varsta mai inaintata (52%) si aspectul mai putin obosit al pielii (48%). 59% dintre femeile din Marea Britanie sunt preocupate sa arate bine fata de 49% dintre femeile din US si doar 30% dintre italience. O treime dintre femei spun ca pastrarea unui aspect frumos are un impact mult mai semnificativ asupra increderii in sine fata de acum 5 ani si doar 4% dintre femei ar folosi cuvantul „atractiv” pentru a-si descrie chipul.

Europencele cheltuiesc in medie 30 de lire pe luna, pe tratamente de infrumusetare. Aproximativ o femeie din cinci cheltuieste cu 50% mai mult decat acum 5 ani.

Nu doar femeile sunt preocupate de aspectul fizic. 30% dintre barbati recunosc ca sunt mult mai atenti cu look-ul lor decat acum cinci ani. Britanicii considera cremele antirid ca facand parte din ingrijirea zilnica. Aspectul fresh ii determina pe barbati sa se ingrijeasca zilnic mai mult, considerand acest lucru un atu la locul de munca.

Raluca Iorga