Fences a lansat videoclipul piesei Arrows, o colaborare cu Macklemore şi Ryan Lewis

De: Cătălina Matei / 23.08.2014, 06:00
Fences a lansat videoclipul piesei Arrows, o colaborare cu Macklemore şi Ryan Lewis
Fences a lansat un videoclip pentru piesa Arrows, primul single extras de pe cel mai recent album ce va apărea pe 14 octombrie. Piesa este realizată în colaborare cu faimosul duo hip-hop Macklemore şi Ryan Lewis.

Videoclipul a fost filmat în decursul unei săptămâni, în Seattle – SUA, şi a fost regizat de Jason Koenig, bun prieten şi colaborator cu Macklemore şi Lewis, nominalizat în 2011 la premiile Grammy la categoria “Cel Mai Bun Videoclip” pentru “Can’t Hold Us”.

Despre semnificaţiile videoclipului, liderul Fences, Chris Mansfield a declarat: “De la un vis cu ochii deschişi la un depozit. Videoclipul acesta întrupează întregul meu arsenal estetic. Am pierdut un prieten şi am întâlnit dragostea, iar ea a fost ucisă de o săgeată. Sper ca toţi să vă pierdeţi în lumea pe care am construit-o.”

Macklemore l-a completat: “Videoclipul acesta este copilul nostru. Şi am crescut copilul acesta. I-am dăruit timp, dragoste, energie. Duzine de nopţi albe şi de ore dormite la studio pentru a ne asigura că acest copil este cea mai bună versiune a sa înainte de a-l trimite în lume, i-am dat acelui copil ceva de încălţat şi i-am spus să alerge. Să alerge prin lume. Să le arate cine este. Meriţi să fii liber, copile.”

Albumul Lesser Oceans se află deja în primele 10 poziţii din topul materialelor indie/alternative disponibile pe iTunes pentru pre-comandă. Toate comenzile vor include descărcarea instantă a pieselor Arrows şi Songs about Angels. Arrows marchează prima colaborare dintre Macklemore şi Ryan Lewis de la succesul fulminant înregistrat cu albumul The Heist, răsplătit cu un premiu Grammy.


Despre colaborarea cu Macklemore, liderul Fences, Christopher Mansfield, a explicat: “Îl ştiu pe Macklemore de ceva timp. Ne leagă o  prietenie  crescută prin cafenele şi pe trotuarele sparte din Seattle. Am devenit primii ascultători ai muzicii celuilalt şi când are sens ne combinăm eforturile. Îl consider un poet neînfricat şi un om altruist. Arrows este vârful muntelui nostru”.

Lesser Oceans este cel de-al doilea material discografic semnat de Fences după albumul eponim lansat în 2010 şi surprinde elementele marcante ale lui Mansfield: melancolia ritmurilor de folk-pop amestecate cu pasaje lente dulci-amărui.

Pe lângă prezenţele lui Macklemore şi Ryan Lewis, la producţia albumului contribuie şi personalităţi precum Jacquire King (Of Monster and Men, Kings of Leon, Modest Mouse) şi Chris Walla (Death Cab for Cutie, The Decemberists, The Lonely Forest).

Fences este proiectul iniţiat de Chris Manfield în 2009 în Seattle, oraş celebru pentru muzicienii importanţi pe care i-a oferit de-a lungul timpului. Fences a impresionat de la bun început, atât prin consistenţa pieselor, cât şi prin prestaţiile live care reuşesc să accentueze profunzimea mesajelor transmise.

Tracklist-ul albumului Lesser Ocean:

    Songs About Angels
    The Lake
    Dogs Aat The Table
    Arrows (Feat. Macklemore & Ryan Lewis)
    Running Off The Gods
    Sunburns
    Dusty Beds
    My Mountain Îs Cold
    Lesser Oceans
    Temple Dreaming