Fenomen în China: Apele unui fluviu au devenit roșii

De: Gabriela Voicu / 10.09.2012, 09:37
Fenomen în China: Apele unui fluviu au devenit roșii
Locuitorii din municipiul Chongqing, din China, au parte de un fenomen inexplicabil în această perioadă: un fluviu a devenit roșu ca sângele.

Localnicii, turiștii și oamenii de știință din municipiul Chongqing, China, au parte în aceste zile de o priveliște ieșită din comun: fluviul Yangtze (în chineză „albastru”) a devenit roșu, scrie Chinahush.

Cea mai lungă apă curgătoare din China și a treia ca debit din lume (după Amazon și Congo), Yangtze a căpătat această nuanță doar în dreptul orașului Chongquing.

Apă roșie în China

Autoritățile pun fenomenul, la prima vedere, pe seama sezonului de inundații care e posibil să fi adus o cantitate mare de nisip în zonă.

Până acum nu s-au găsit indicii ale unui efect de poluare, precum scurgeri ale canalizării, spun specialiștii, care fac investigații în continuare.

Un lac din Texas a devenit roșu

A venit sfarsitul? Apa rosie ca sangele de pe tare.ro

Anul trecut, un fenomen asemănător a avut loc în Texas, unde un lac a devenit roșu peste noapte.

După ce oamenii au emis teorii terifiante, cum că Apocalipsa începe să-și arate semnele, cercetătorii au confirmat că schimbarea culorii apei a avut loc din cauza unei bacterii, Chromatiaceae bacteria, care se înmulțise peste măsură în lac.