Fenomentul „Gangnam Style” al lui Psy „l-a prins” și pe Ban Ki-moon, liderul Națiunilor Unite

Apropo.ro / 25.10.2012, 15:00
Fenomentul
Secretarul General al Națiunilor Unite Ban Ki-moon a devenit un fan al sud-coreeanului Psy și al mișcărilor din "Gangnam Style". Cei doi au exersat împreună stilul de dans.

Liderul Națiunilor Unite Ban Ki-moon a exersat câteva mișcări de dans din viralul „Gangnam Style” interpretată de artistul sud-coreean Psy.

În fața a milioane de oameni, liderul Națiunilor Unite nu s-a sfiit și s-a distrat alături de Psy pe acordurile piesei sale celebre, devenită un adevărat hit la nivel global.

Sunt puțin gelos. Credeam că sunt cel mai faimos coreean din lume. Acum trebuie să renunț„, a glumit Ban Ki-monn uimit de popularitatea lui Psy.

 

 

Am văzut de câteva ori videoclipul și sunt încântat de performanța pe care a făcut-o, și mai ales câți oameni au văzut acest clip – peste 400 de milioane de persoane. Este uimitor„, a spus Ban Ki-moon într-un interviu pentru AFP.

Muzica ne unește pe toți. Asta înseamnă puterea ei și puterea inimii. Prin ea putem înțelege mai bine civilizația și cultura altor popoare. În această lume instabilă și intolerabilă avem nevoie să ne promovăm neînțelegrile prin puterea muzicii „, a mai spus acesta.

Evenimentul a avut loc chiar de Ziua Națiunilor Unite.

Piesa „Gangnam Style” a lui Psy, 34 de ani (Park Jae-Sang pe numele său adevărat) a fost lansată în luna iulie 2012, și a cunoscut o ascensiune rar întâlnită. Până acum a înregistrat peste 530 de milioane de vizualizări. Este o piesă fenomen pentru că înregistrează zilnic în jur de 10 milioane de vizitatori. El a reușit să urce instant în aproape toate clasamentele muzicale din întreaga lume.