Fenomenul “muzical” Casa de Papel

De: Andra Voiculescu / 28.04.2020, 12:59
Fenomenul “muzical” Casa de Papel
Cristina Corpaci

Serialul La Casa de Papel (“Fabrica de bani” in limba română sau “Money Heist” în engleză) este una dintre cele mai populare serii Netflix la nivel mondial în acest moment. Serialul în limba spaniolă, se află deja la cel de-al patrulea sezon, şi a câştigat aproape fiecare premiu pe care o emisiune TV îl poate obţine în ţara natală.

Un efect neaşteptat al acestui mare succes al serialului îl reprezintă numărul mare de creaţii muzicale, interpretări sau variante originale ale unor melodii incluse în coloana sonoră a filmului.

Astfel, piese mai vechi incluse in coloana sonoră a filmului se bucură acum de o audienţă foarte mare, iar piesa “cult” a filmului, melodia partizanilor italieni din cel de-al doilea război mondial “Bella Ciao”, a înregistrat o “avalanşă” de interpretări, reintepretări, variante, remixuri, cover-uri, etc.

De un succes enorm s-a bucurat şi melodia genericului de început al serialului “My Life Is Going On” interpretată de cântăreaţa spaniolă Cecilia Krull (pe numele intreg Cecilia Krull López). Milioane de vizualizări pe YouTube, precum şi remixuri realizate de DJ celebri au propulsat piesa şi interpreta în topul mondial al audienţelor.

Un fenomen interesant îl reprezintă apariţia aparitia unor melodii dedicate unor personaje din film, care folosesc replici rostite de aceştia, devenite celebre printre fanii serialului şi nu numai. Astfel, personajele principale “El Profesor” (interpretat de actorul Alvaro Morte) şi “Tokyo” (interpretată de Úrsula Corberó) sunt subiectul unor piese special create de DJ sau de compozitori.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre melodiile dedicate acestui serial.

Cecilia Krull – My Life Is Going On – clipul oficial al piesei de generic:

Cecilia Krull – My Life Is Going On (Burak Yeter Remix) – remixul piesei de generic realizat de celebrul DJ Burak Yeter:

La Casa de Papel – Bella Ciao

La Casa de Papel – Bella Ciao (Original Soundtrack)

Bella Ciao by Delia | Tribute to La Casa de Papel

Manu Pilas (Original full v. Bella Ciao) | LA CASA DE PAPEL

Casa De Papel Bella – Ciao (cross serie – orchestra – actors singing only -best version)

Victor Biliac – Tokyo (La Casa De Papel) – piesă realizată de DJ-ul roman Victor Biliac (DJ Osaka)

La Casa de Papel – Tokyo

Top 5 Money Heist soundtracks| Uplifting| Inspiring| Dramatic| Soundtracks

La Casa de Papel Parte 4 | Berlín canta Ti Amo | Netflix

Dave Andres – El Profesor – piesa de deep house inspirată de personajul El Profesor

 

Sursa: YouTube