Fericirea are un pret fix! Afla cat costa

Apropo.ro / 08.09.2011, 16:20
Fericirea are un pret fix! Afla cat costa
Banii aduc fericirea, iar cand ai 240.800 de lei in buzunar viata este mult mai roz.

Cercetatorii au aflat si pe ce se bazeaza fericirea si cam cat costa ea. In urma unui studiu realizat, oamenii de stiinta ne demonstreaza ca suma de 240.800 de lei (fix) este menita sa ne faca fericiti cu adevarat. Numai sa citesti despre ce suma este vorba si ai un zambet pe buze si incepi s ate gandesti ce ai face tu cu acesti bani, daca i-ai avea.

In urma studiului se arata ca 58% dintre persoanele care castiga 240.800 de lei pe an se declara fericite, in timp ce 43% din cei cu un venit sub 72.230 de lei pe an sunt doar multumiti cu banii pe care ii castiga.

Este cat se poate de clar, acum dupa realizarea studiului, ca banii aduc fericirea (am putea spune ca o mai si intretin). De ce s-ar intampla asta? Gandeste doar ce ai putea face cu banii.

Multi din cei cu venituri modeste au renuntat la multe lucruri care le aduceau o stare de bine, o vacanta, o plimbare, o masa la restaurant, fapt ce atrage si insatisfactia.

Studiul mai arata ca exista doua paturi: cei care au o stare materiala buna si cei care tind spre aceasta, cea de mijloc aproape ca a disparut.

Tu ce ai face cu 240.800 de lei castig anual, adica 20.000 de lei pe luna?