Fermierii protesteaza la Ministerul Agriculturii

Apropo.ro / 14.04.2009, 11:57
Zeci de fermieri protesteaza in fata Ministerului Agriculturii pentru solutionarea problemelor din agricultura

Inca de la primele ore ale diminetii, la Ministerul Agriculturii, zeci de fermieri s-au adunat pentru a cere solutionarea problemelor din agricultura: subventiile mici acordate fermierilor, neacordarea ajutorului pentru ingrasaminte si importul mare de lapte care le afecteaza activitatea.

Presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine, Costel Caras, cere modificarea sistemului de subventii si plata mai rapida a acestora. "Cerem acordarea celor 12 subventii pe care domnul Sarbu spune ca le da pentru bovine. Sa le comaseze intr-o singura subventie pe cap de animal, ca in Uniunea Europeana, iar acele 900 de milioane lei sa le dea mai repede”, a spus Caras.

El mai cere reglementarea si monitorizarea importului de lapte:  "Avem probleme in livrarea laptelui la fabrici pentru ca se importa mult. Se aduce lapte ilegal in tara fara sa se tina cont de legea cotei europene si nerespectandu-se calitatea acestuia. Supermarketurile au scazut deja foarte mult achizitia de la procesatorii romani si, la randul lor, procesatorii nu mai pot lua lapte de la noi. O sa ne inchidem fermele si o sa plecam, daca asa se vrea”, a mai spus el.

Iata cateva imagini de la proteste:

 
 
 
 

Foto: Cosmin Bararu