Feroviarii protesteaza fata de reducerea locurilor de munca

Apropo.ro / 29.04.2009, 14:07
Feroviarii protesteaza fata de reducerea locurilor de munca
Peste 6.000 de feroviari protesteaza impotriva reducerilor de personal anuntate de Ministerul Transporturilor.

Peste 6.000 de feroviari participa astazi la actiuni de protest, nemultumiti de reducerile de personal anuntate de Ministerul Transporturilor.

Ei au protestat, timp de doua ore, de la 10.30 pana la 12.30, in fata Ministerului Transporturilor, in acest moment ei fiind in in mars spre Piata Victoriei, pe traseul Calea Grivitei – strada Polizu – strada Buzesti – Guvern, fara a avea voie sa stationeze in fata Executivului. Actiunea se va incheia la ora 14.00.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor (MT) s-au declarat "surprinsi", marti, ca feroviarii ies in strada si au sustinut ca le-au transmis sindicalistilor variante pentru eficientizarea activitatii la CFR, nu un program de disponibilizare, desi Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis sindicalistilor din CFR, in 20 martie, de catre minister prevede reducerea numarului de personal cu 12.139 pe intreg sistemul.

Sindicalistii au aratat ca singura solutie de salvare a Caii Ferate si pentru pastrarea locurilor de munca este sa iasa in strada si chiar sa declanseze greva.

Citeste mai mult despre actiunile de protest ale feroviarilor, la Mediafax.