Ferrari il vrea pe Montoya

Apropo.ro / 16.01.2002, 08:59
Ferrari il vrea pe Montoya
Echipa calutului cabrat este dispusa sa plateasca oricît pentru columbianul care primeste de la Williams doar 1,5 milioane dolari pe sezon Potrivit postului BBC, Ferrari se intereseaza de Juan Pablo Montoya, pe care intentioneaza sa-l alature de la anul lui Michael Schumacher. Pentru a-si

Echipa calutului cabrat este dispusa sa plateasca oricît pentru columbianul care primeste de la Williams doar 1,5 milioane dolari pe sezon

Potrivit postului BBC, Ferrari se intereseaza de Juan Pablo Montoya, pe care intentioneaza sa-l alature de la anul lui Michael Schumacher. Pentru a-si atinge acest tel, echipa calutului cabrat este gata sa plateasca oricît.

Columbianul este destul de prost platit de Williams, avînd un salariu anual de aproximativ 1,5 milioane de dolari. Prin comparatie, colegul sau de team, Ralf Schumacher, primeste între 12,5 si 14 milioane de dolari pe an. În general, Frank Williams nu îsi plateste pilotii cu sume fabuloase, preferînd sa investeasca în tehnologie si sa aduca driveri tineri, fara mari pretentii financiare. Astfel, patru piloti – Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill si Jacques Villeneuve – au fost îndepartati de la echipa dupa ce devenisera campioni mondiali.

Montoya ar urma sa-i ia locul lui Rubens Barrichello, al carui contract expira la finele anului 2002. Coulmbianul este vazut ca o solutie pe termen lung, el urmînd sa preia rolul de pilot principal de la Michael Schumacher, al carui contract va expira la sfîrsitul lui 2004. Putini se asteapta ca germanul sa-si prelungeasca sederea în F1 la acea data, cînd va avea 36 de ani si 13 sezoane în „Marele Circ”.

„Nu avem nimic de declarat vizavi de acest subiect”, a afirmat purtatorul de cuvînt al Ferrari, în timp ce managerul lui Montoya, Julian Jakobi, a negat stirea. „E placut sa afli ca alte echipe se intereseaza de Juan Pablo, dar el este sub contract cu Williams”, a spus acesta. Reactia cea mai sugestiva a avut-o însusi Montoya, cînd a aflat ca Ferrari îl vrea. „Pe bune? E ciudat. Aceasta stire e chiar minunata!”.

Cafea clocotita din Columbia

Juan Pablo Montoya, care a debutat anul trecut în Formula 1, a fost senzatia sezonului, reusind o victorie si cîteva prestatii de exceptie, printre care depasirea în doua rînduri, pe pista, a lui Michael Schumacher, ceea ce nici un alt pilot nu a facut în 2001. El a pornit de trei ori din fruntea grilei de start, dar stilul sau vijelios a facut sa arda de prea multe ori motoarele, Montoya abandonînd de 11 ori în 17 curse. Columbianul a ocupat locul 6 în 2001, adunînd 31 de puncte.
Sursa: www.prosport.ro