Fertilitatea ti se citeste in sânge

Apropo.ro / 21.08.2006, 14:43
Fertilitatea ti se citeste in sânge
Femeile care doresc sa știe cât timp mai au la dispoziție pentru a concepe un copil pot afla perioada lor de fertilitate prin intermediul unui simplu test de sânge dezvoltat de un laborator din Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk. Testul verifica nivelul de hormoni

Femeile care doresc sa știe cât timp mai au la dispoziție pentru a concepe un copil pot afla perioada lor de fertilitate prin intermediul unui simplu test de sânge dezvoltat de un laborator din Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk.

Testul verifica nivelul de hormoni anti-Müllerian (AMH) produs de ovare, care are un rol important în producerea hormonului feminin estrogen.

Nivelul de AMH este un marker al funcției ovariene, care scade odata cu înaintarea în vârsta, experții fiind de parere ca acesta este cel mai bun indicator al fertilitații.

Din ce în ce mai multe femei aleg sa devina mame dupa vârsta de 35 de ani, iar acest test ar putea fi vital pentru acelea care doresc sa amâne maternitatea, dar care, totuși, nu vor sa piarda șansa de a deveni mame.

Testul poate fi util și femeilor care doresc sa știe când vor intra la menopauza.

De asemenea, acest test de sânge, care deocamdata este disponibil doar prin comanda online în Statele Unite, poate ajuta cuplurile care doresc sa știe în ce masura vor avea succes în conceperea unui copil prin fertilizare in vitro, deoarece cu cât este mai mare nivelul de AMH, cu atât este mai buna calitatea ovulelor.

„Experții sunt de parere ca AMH este indicatorul cel mai exact al fertilitații unei femei”, a declarat profesorul Ellis Downes, consultant ginecolog și președinte executiv al GynaeCheck, compania care a dezvoltat acest test.

Testul, care poate fi utilizat și pentru detectarea sindromului ovarian polichistic, o tulburare hormonala, indica nivelul de fertilitate al unei femei pentru cel puțin un an.

Mediafax