Festival international al artelor din tarile vecine, la Brasov

Apropo.ro / 01.09.2007, 15:56
Festival international al artelor din tarile vecine, la Brasov
Prima editie a Festivalului International al Artelor din Tarile Vecine României "Garofita Pietrei Craiului", la care sunt asteptate zece trupe din sapte tari, se va desfasura în perioada 6-9 septembrie, la Brasov, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cele zece formatii sunt din Ungaria,

Prima editie a Festivalului International al Artelor din Tarile Vecine României „Garofita Pietrei Craiului”, la care sunt asteptate zece trupe din sapte tari, se va desfasura în perioada 6-9 septembrie, la Brasov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele zece formatii sunt din Ungaria, Bosnia- Hertegovina, Turcia, Grecia, Bulgaria, Serbia si România., îara noastra fiind reprezentata de ansamblul folcloric aromân „Dor” din Sarighiol de Deal (judetul Tulcea), Ansamblul de dansuri „Molodti” al rusilor lipoveni (judetul Tulcea) si Ansamblul „Poienita” al Centrului Cultural „Reduta”.

„Centrul Cultural Reduta trebuie sa devina unul de anvergura. Visul nostru este ca toate aceste sectiuni, la un moment dat sa se reuneasca si sa se desfasoare simultan. Tocmai de aceea, dorim sa transformam acest proiect într-unul european la care sa participe reprezentanti din mai multe tari”, a spus vineri, într-o conferinta de presa, Ion Popescu Topolog, directorul Centrului Cultural „Reduta”.

Festivalul se va desfasura atât la „Centrul Cultural Reduta” si Piata Sfatului din Brasov, cât si în locatii din Poiana Brasov, Bran si Prejmer.

Organizatorii festivalului, Consiliului Judetean Brasov, Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Centrului Cultural „Reduta”, intentioneaza sa perpetueze acest eveniment si anii urmatori cu manifestari asemanatoare, dar din alte domenii culturale. De exemplu, pentru editia din 2008, se pregateste un festival coral al tarilor vecine, urmând ca în 2009, sa fie organizat un festival de teatru sau muzica culta.

Tags: