Festival International de Arta care promoveaza cultura etniei rome

Apropo.ro / 01.09.2007, 15:44
Festival International de Arta care promoveaza cultura etniei rome
International Romani Art Festival (IRAF), festival international care promoveaza cultura romilor, începe vineri seara, la Timisoara si se desfasoara pâna în 6 septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX. Presedintele Asociatiei Culturale Turn, Adrian Voichitescu, a declarat, vineri,

International Romani Art Festival (IRAF), festival international care promoveaza cultura romilor, începe vineri seara, la Timisoara si se desfasoara pâna în 6 septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele Asociatiei Culturale Turn, Adrian Voichitescu, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, ca pe plan mondial festivalul este unicul de asemenea anvergura care reuneste atât reprezentanti ai romilor, cât si ai altor nationalitati, pentru promovarea culturii acestei etnii.

„Este un eveniment important prin care încercam sa promovam cultura romilor si sa aratam publicului ca sunt lucruri bune pe care le putem aprecia la aceasta etnie. Cred ca e un prim pas pentru a renunta la rasism si la discriminare si vom încerca de asemenea sa vedem care este parerea oamenilor despre aceasta minoritate. Ulterior, putem gândi proiecte care sa rezolve problemele între comunitati”, a spus Adrian Voichitescu.

Programul IRAF cuprinde concerte de muzica si spectacole cu muzica lautareasca, expozitii de fotografie, dezbateri publice si proiectii de filme.

Festivalul va fi deschis vineri seara cu un spectacol de foc al trupei The Serious Road Trip România, în parcul Rozelor, din Timisoara. La festival mai participa Tamango, DJ Vasile si Shukar Collective, Rona Hartner, Florin Niculescu si altii.

Accesul publicului la festival este gratuit în toate locatiile în care sunt programate diferite evenimente.