Festivalul AWAKE revine în vară, cu o ediție „nomadă”, adaptată pandemiei

De: Ana Obretin / 26.01.2021, 15:55
Festivalul AWAKE revine în vară, cu o ediție „nomadă”, adaptată pandemiei

Primul festival boutique din România, AWAKE, va reveni în 2021 sub forma unei serii de evenimente cu capacitate limitată, ce se vor desfășura în această vara în mai multe orașe din țară.

Biletele achiziționate pentru ediția din 2020 rămân valabile pentru oricare dintre orașele în care vor avea loc noile ediții AWAKE, anunță organizatorii, într-un comunicat remis Apropo.

AWAKE a fost primul festival autohton care și-a anulat ediția din 2020 din cauza pandemiei. „Încă din vara anului trecut, am decis să ne păstrăm echipa și să lucrăm la un plan care să readucă AWAKE sub forma unui festival cât mai sigur, adaptat pandemiei. Evident că am sperat că vom putea reveni la muncă în mod ‘normal’ în 2021, dar nu puteam să ne bazăm doar pe speranță. Suntem aproape în februarie și în continuare activitatea întregului sector de evenimente este oprită, nu avem siguranța că în vară se vor putea organiza festivaluri cu zeci de mii de oameni sau vor fi permise tot evenimentele cu capacitate limitată”, a declarat Laura Coroianu, directorul festivalului.

AWAKE 2021 va deveni astfel un festival nomad, urmând a se desfășura în fiecare weekend într-un alt oraș din țară. În acest moment lista include, alături de domeniul Teleki din Gornești, Mureș, cel puțin încă patru orașe: Constanța, Iași, Cluj-Napoca și București.

„Pandemia a venit cu restricții și chiar o reticență în a mai călători, prin urmare unul dintre scopurile noastre a fost să putem duce feeling-ul de festival la fanii AWAKE acasă, la ei în oraș. AWAKE se va adapta anul acesta, va fi un festival „nomad”, în care siguranța participanților și respectarea normelor legale în vigoare devin priorități. Vom păstra desigur ADN-ul de festival boutique de artă, muzică și idei, rămânând astfel fideli conceptului original AWAKE, dar vom veni și cu un upgrade inovator pe partea de experiență”, a mai spus Laura Coroianu.

Capacitatea noilor evenimente AWAKE va fi limitată, în acest moment festivalul bazându-se pe un scenariu ce va permite primirea a 1.000 – 3.000 de oameni pe zi în fiecare oraș. Purtarea măștii, păstrarea distanței sociale, vaccinarea, testarea rapidă, reducerea aglomerărilor sunt principalii factori ce au fost luați în calcul în planificarea festivalului, scopul principal fiind cel de a asigura sănătatea și siguranța tuturor celor implicați în evenimente, de la artiști și public, la echipa de organizare, transmir organizatorii.

„AWAKE a atras mereu un public implicat, responsabil, și nu ne facem griji cu privire la faptul că fanii festivalului reprezintă target-ul perfect pentru a practica acest tip de solidaritate. Suntem în discuții cu reprezentații autorităților și încercăm să obținem cât mai din timp un răspuns clar în ceea ce privește normele legale pe care statul român le va impune pentru evenimente, dar din experiența anului trecut știm că acest lucru poate dura. Sperăm totuși să ne putem baza curând pe direcții concrete, să putem trece în etapă următoare a organizării”, a declarat Guido Janssens, managing partner Emagic (compania-mamă a AWAKE).

Mai multe detalii despre locațiile evenimentelor, datele de desfășurare, dar și despre concept, line-up și bilete vor fi anunțate în curând.

Festivalul AWAKE este implementat în 2021 cu sprijinul Granturilor SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea finanțării nerambursabile este de 937.562,65 lei.

CITEȘTE ȘI: Concertele lunii ianuarie: 2021 începe timid cu show-uri rock în București 

FOTO: AWAKE