Festivalul Ceaiului și Cafelei, 14 și 20 octombrie, în București

Apropo.ro / 25.09.2013, 16:30
Festivalul Ceaiului și Cafelei, 14 și 20 octombrie, în București
În perioada 14 - 20 octombrie, la Sala Dalles din București are loc cea de-a cincea ediție a Fastivalului Ceaiului și Cafelei.

TEA&COFFEE Festival promovează consumul de ceai și cafea, punând accent pe tradițiile și ritualurile servirii lor. Pe parcursul celor șapte zile, festivalul va aduce în prim plan elemente culturale și gastronomice din țările cu tradiție în cultivarea și producția de ceai și cafea precum și în prepararea și prezentare unor băuturi pe baza acestora.

Vezi prognoza meteo din România

Printre manifestările dintre 14 și 20 octombrie se numără: spectacole de teatru, concerte, demonstrații și workshop-uri de dans, ateliere de arte vizuale, ceremonii de servire a ceaiului și cafelei practicate în: India, Turcia, Brazilia, China, Coreea de Sud, Argentina, Marea Britanie și Japonia.

În cadrul festivalului va fi și o zi specială, „Ziua copiilor care iubesc ceaiului” , desfășurată sâmbăta, cu începere de la ora 16:00, la Caffe D”arthe (str. Popa Nan, nr.7). Pe parcursul a patru ore cei mici vor avea parte de multă distracție la: atelierele de creativitate pentru copii (pictura, modelaj în lut, reciclare creativă, accesorizare), atelierele de dans sau de bune maniere.

Festivalul va aduce în prim plan muzica tradițională și modernă, între care recitaluri de vioară, recitaluri de tambur și goarnă, muzica indiană, chinezească, demonstrații de taiko (tobe japoneze), teatru, demonstrații și lecții de dans precum tango argentinian, capoeira (dans tradițional brazilian), dans indian marca Bollywood, dans tradițional și modern sud-coreean.

De asemenea, vor exista ateliere de gastronomie și degustări de delicii (prăjituri, fursecuri, baclavale și deserturi „raw”), ceai și cafea, aparținând bucătăriilor indiană, coreeană, chinezească, turcească, italiană și libaneză, dar și de caligrafie coreeană și japoneză, de Ebru (pictură pe apă specifică Turciei), de origami, de tatuaj cu henna, pictura pe ceramică și scriere creativă.

Festivalul Ceaiului și al Cafelei se va termina printr-o expoziție la Sala Dalles. În ultimele trei zile ale Tea&Coffee Festival, între 18 și 20 octombrie, în centrul Capitalei, la Sala Dalles, va avea loc expoziția de ceai, cafea, accesorii și gastronomie. Aceasta va fi deschisă publicului larg între orele 10.00 și 20.00. La standurile expoziției, vizitatorii vor putea găsi diverse sortimente și soiuri, produse și accesorii folosite la prepararea și servirea ceaiului și cafelei.

Pe parcursul expoziției de la Sala Dalles vor avea loc demonstrații culinare, de „latte art” (arta de a desena în cafea) și de preparare a cocktailurilor din ceai și cafea, de către unii dintre cei mai buni barista (specialiști în prepararea cafelei și băuturilor pe bază de cafea, n.r) din țară.