Festivalul de Film de la Cannes, amânat două luni, până în iulie

De: Ana Obretin / 27.01.2021, 19:58
Festivalul de Film de la Cannes, amânat două luni, până în iulie

Ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes a fost amânată cu două luni, până în iulie, din cauza pandemiei, au anunțat organizatorii, miercuri. Inițial programat pentru perioada 11 – 22 mai, evenimentul va avea loc între 6 și 17 iulie.

Fără să mai aștepte primăvara și impactul actualei campanii de vaccinare, organizatorii prestigioasei manifestări au transmis că au luat decizia să o amâne, dar au subliniat că totul „depinde de evoluția situației la nivel global”. Speculațiile privind amânarea festivalului circulau de mai mult timp.

Dacă Festivalul de Film de la Cannes va avea loc în iulie, acesta ar putea fi prima manifestare de profil de clasă A care va avea loc fizic anul acesta, potrivit Le Figaro.

Pandemia i-a forțat și pe organizatorii Festivalului de Film de la Berlin să mute evenimentul din februarie în martie și să adopte ideea unei competiții online. Dacă situația o va permite, proiecțiile deschise publicului ar fi programate pentru luna iunie.

De mai multe ori amânată în 2020, ediția anterioară, a 73-a, nu a mai avut loc în formula clasică. Organizatorii Pierre Lescure și Thierry Frémaux au dezvăluit, în iunie, o listă de 56 de filme etichetate „Cannes 2020” care ar fi trebuit să fie prezentate în afara competiției, în secțiunile paralele sau în selecția pentru Palme d’Or. O versiune redusă cu proiecții publice a avut loc la Cannes în octombrie. Doar patru filme din selecția oficială fuseseră proiectate. O selecție a lungmetrajelor alese a fost prezentată la alte evenimente, precum Festivalul de film american de la Deauville și Festivalul de la Toronto.

Cel mai recent câștigător al premiului Palme d’Or a fost desemnat în 2019, lungmetrajul sud-coreean „Parasite”, de Bong Joon-ho.

CITEȘTE ȘI: Curiozitate: Ce crezi că se întâmplă cu covorul roşu după Cannes

Foto: Profimedia Images