Festivalul de Film de la Locarno va avea o nouă secțiune competițională

De: Ana Obretin / 16.02.2021, 17:55
Festivalul de Film de la Locarno va avea o nouă secțiune competițională

Festivalul de Film de la Locarno va avea o nouă secțiune competițională, dedicată scurtmetrajelor realizate de cineaști consacrați. Este ideea noului director artistic al evenimentului elvețian dedicat cinematografiei independente, Giona A. Nazzaro, fost coordonator al Săptămânii Criticii din cadrul Festivalului de Film de la Veneția.

Noua secțiune „va deschide o fereastră semnificativă de oportunitate, cineaști consacrați care experimentează forme noi și inovatoare”, potrivit lui Nazzaro, citat de Variety.

Corti d’Autore este „un loc în care filmele scurte ale regizorilor consacrați vor găsi spațiu și vizibilitate”, a spus Nazzaro.

Este evident că, din cauza pandemiei, filmele cu format mai scurt reprezintă o opțiune mai viabilă pentru mulți regizori, iar aceste producții pot să își găsească platforme de distribuție digitale, care să le facă mai solide din punct de vedere financiar.

Festivalul de la Locarno mai are o secțiune dedicată scurtmetrajelor și mediumetrajelor, Pardi di Domani, care a fost limitată la producțiile unor talente emergente. 

Cea de-a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Locarno este programată în perioada 4 – 14 august ca eveniment fizic, cu condiția să nu existe complicații din cauza pandemiei. 

CITEȘTE ȘI: Bong Joon Ho este primul regizor sud-coreean care va prezida juriul Festivalului de la Veneția

Foto: Profimedia Images