Festivalul de Film de la Londra 2012, deschis de noul film al lui Tim Burton

De: Gabriela Voicu / 24.08.2012, 15:00
Festivalul de Film de la Londra 2012, deschis de noul film al lui Tim Burton
"Frankenweenie", noul film de animație regizat de Tim Burton, va deschide a 56-a ediție a Festivalului de Film de la Londra, care se va desfășura în perioada 10 - 21 octombrie 2012.

Lungmetrajul de animație „Frankenweenie”, regizat de Tim Burton, va deschide a 56-a ediție a Festivalului de Film de la Londra (10 – 21 octombrie).

Filmul va fi proiectat simultan în 30 de cinematografe din Marea Britanie, în seara în care va avea premiera europeană la cinematograful din Leicester Square, Londra.

„Frankenweenie”, realizat în alb-negru și turnat în 3D, spune povestea unui băiat și a câinelui său, care moare în mod neașteptat. Tânărul Victor se folosește de puterea științei pentru a-și readuce prietenul la viață – care va avea apoi doar câteva modificări „minore”. El încearcă să își ascundă „creația”, dar Sparky iese din casă, iar colegii de școală ai lui Victor, profesorii lui și apoi tot orașul află că revenirea la viață poate fi ceva monstruos.

Tim Burton (Foto: Hepta)

Printre actorii care și-au împrumutat vocile pentru acest proiect se află Winona Ryder, Conchata Ferrell, Catherine O’Hara, Martin Short, Martin Landau, Charlie Tahan, Atticus Shaffer, Robert Capron.

Tim Burton (53 de ani) este faimos pentru filmele „Beetlejuice”, „Edward Scissorhands”, „The Nightmare Before Christmas”, „Ed Wood”, „Sleepy Hollow”, „Corpse Bride”, „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, „Dark Shadows”, „Batman”, „Batman Returns”, „Planet of the Apes”, „Charlie and the Chocolate Factory” și „Alice in Wonderland” – situat pe locul 11 în topul filmelor cu cele mai multe încasări din toate timpurile.