Festivalul de Film de la Sundance nu va avea loc cu prezență fizică anul acesta

De: Nicoleta Lepădatu / 06.01.2022, 06:22
Festivalul de Film de la Sundance nu va avea loc cu prezență fizică anul acesta

Sundance Film Festival și-a abandonat planurile pentru desfășurarea cu prezență fizică a ediției din 2022 și va avea loc sub forma unui eveniment exclusiv virtual.

După ce organizatorii au sperat până în ultima clipă că festivalul se va putea desfășura în mod clasic, varianta Omicron a COVID-19 s-a dovedit prea copleșitoare pentru o întoarcere fizică planificată în decorul luxos al Sundance din Park City, Utah. Acesta era programat să aibă loc în perioada 20-30 ianuarie și să ofere o componentă virtuală pentru cei care nu ar fi putut participa personal.

„În ciuda celor mai ambițioase protocoale, varianta Omicron, cu ratele sale de transmisibilitate neașteptat de ridicate, împinge limitele siguranței sănătății, călătoriilor și altor infrastructuri în toată țara”, au spus organizatorii într-un comunicat. „Așadar prezența fizică la festival, în Utah, nu va mai avea loc, totul mutându-se online anul acesta. Deși suntem dezamăgiți să nu oferim experiența hibridă completă și să ne adunăm în persoană așa cum a fost prevăzut, publicul din acest an va experimenta în continuare magia și energia festivalului nostru.”

Filmele noi, programarea în realitate extinsă („XR”), conversațiile artiștilor și mai mult conținut vor fi toate accesibile prin portaluri virtuale, au adăugat organizatorii. Sundance plănuise să instituie măsuri de siguranță COVID, cum ar fi solicitarea de doză booster de vaccin, precum și rezultatele negative ale testelor, plus interzicerea alimentelor și băuturilor la proiecții.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Festivalurile de film de la Berlin și Sundance nu își modifică deocamdată planurile pe fondul temerilor privind Omicron

Filmele “CODA” și „Hive” au fost marile câștigătoare la Festivalul de la Sundance