Festivalul de Film Documentar Astra Film Sibiu: Înscrierile se fac până pe 20 aprilie

De: Carmen Ulian / 24.02.2015, 16:00
Festivalul de Film Documentar Astra Film Sibiu: Înscrierile se fac până pe 20 aprilie
Regizori, producători și distribuitori de filme din toată lumea își pot înscrie, până în 20 aprilie, cele mai recente producții la Festivalul de Film Documentar Astra Film, care se va desfășura în perioada 6 - 11 octombrie la Sibiu.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului de Film Documentar Astra Film va avea loc în perioada 6-11 octombrie, în municipiul Sibiu.

Astfel, regizori, producători și distribuitori de filme din toată lumea sunt invitați să își înscrie cele mai recente producții în una din cele patru secțiuni competiționale: Internațional (filme din toată lumea), Europa Centrală și de Est (filme produse în și despre această regiune), România (filme care fac o radiografie a societății românești) și Student (filme realizate de regizori debutanți în cadrul unor școli de film sau programe de specialitate).

Filmele pot fi înscrise până în 20 aprilie și trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2013.

Potrivit organizatorilor, Astra Film Festival este „primul și cel mai important festival de cinema documentar din România și unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, recunoscut pentru selecția diversă și inedită de filme, programe tematice, sesiuni de Q&A cu autorii, discuții panel, masterclass-uri, concerte, expoziții sau lansări de carte”.

Anual, sute de filme sunt prezentate publicului care poate descoperi astfel realități și fragmente de viață ale oamenilor din diverse colțuri ale lumii.