Festivalul de Film UrbanEye 2021 va avea loc între 10 – 14 noiembrie, online

De: Ana Obretin / 27.10.2021, 17:04
Festivalul de Film UrbanEye 2021 va avea loc între 10 - 14 noiembrie, online

Festivalul de Film UrbanEye 2021 va avea loc între 10 – 14 noiembrie, online, și are ca temă anul acesta Cercurile.

Într-o lume schimbată, unde atenția pentru spațiile pe care le locuim a devenit esențială, unde comunitățile cele mai apropiate de noi se dovedesc salvatoare atunci când libera circulație este restricționată, tema acestei ediții a festivalului se concentrează pe „Cercuri”, spun organizatorii.

Oamenii din întreaga lumea trăiesc acum mai mult ca ori când în bule, în mici cercuri sigure, familiale, profesionale sau comunitare, pe care le decorează și le umplu în viața de zi cu zi. Dar ce se întâmplă atunci când aceste bule, care se îndepărtează tot mai tare una de cealaltă, se intersectează? Apar conflictele: sărăcie versus bogăție, progres versus conservatorism, nord versus sud. Cercurile se radicalizează. Cât timp vom putea trăi în bule paralele?

UrbanEye 2021 propune filme, conversații și evenimente speciale despre orașe, arhitectură sau despre felul în care să locuim.

Spectatorii vor putea urmări filmele online, pe Eventbook.ro. Programul complet, detalii despre proiecții și bilete sunt aici.

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog co-finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Internațional de Film Experimental București 2021, cu tema „Are we human?”

Foto: UrbanEye Film Festival/ Facebook