Festivalul de Jazz, New Orleans 2015: The Who, Elton John și Lady Gaga vor cânta pe aceeași scenă

De: Carmen Ulian / 15.01.2015, 10:00
Festivalul de Jazz, New Orleans 2015: The Who, Elton John și Lady Gaga vor cânta pe aceeași scenă
The Who, Elton John și Lady Gaga se numără printre artiștii care vor fi cap de afiș la prestigiosul Festival de jazz de la New Orleans, ce se va desfășura între 24 aprilie - 3 mai.

Festivalul, la origini unul destul de modest atunci când a fost înființat, în 1970, în orașul New Orleans, veritabil leagăn al jazz-ului, a devenit apoi foarte repede un eveniment frecventat de marile nume ale muzicii contemporane, care apreciază atmosfera relaxată, de picnic, a acestuia.

Trupa rock britanică The Who va cânta la New Orleans pe 25 aprilie, în cadrul turneului ei oficial care marchează a 50-a aniversare a grupului.

Elton John, dar și Jerry Lee Lewis, Chicago, Steve Winwood și Jimmy Buffett, vor cânta și ei pe legendara scenă din New Orleans, care în acest an va fi deschisă din 24 aprilie până pe 3 mai.

La New Orleans Jazz Festival 2015 vor cânta și artiști mai tineri, precum Pitbull, No Doubt, John Legend, Ed Sheeran și Wilco.

Lady Gaga va susține un concert pe 26 aprilie, în duet cu legendarul Tony Bennett, la fel ca anul trecut.

Printre participanții la festival care reprezintă jazz-ul, stilul muzical principal al evenimentului, se regăsesc pianistul Ellis Marsalis, trompetistul Irvin Mayfield, dar și o legendă a stilului jazz-funk, Allen Toussaint, alături de fostul său grup The Meters.

Alte nume mari ale scenei internaționale se vor alătura acestei sărbători muzicale, precum Jimmy Cliff, Angelique Kidjo și Vieux Farka Touré.