Festivalul dedicat foștilor parteneri

De: Carmen Ulian / 29.03.2014, 11:00
Festivalul dedicat foștilor parteneri
În Vietnam se organizează un festival la care vin foștii parteneri. Sute de ex-iubiți se întâlnesc și socializează aici.

Din anumite relații ieși tocmai că nu-ți mai suporți partenerul, nu vrei să îl mai întâlnești sau să îi mai vorbești. În comunitatea din Khau Vai, aflată la 500 km nord de Hanoi, are loc un festival unic.

QUIZ – În ce țări este permisă biciuirea soțiilor, de Paște?

În fiecare an, pe 26 și 27 martie, pe un deal din apropiere, oameni din toate triburile își dau aici întâlnire. Foști parteneri, foști iubiți, foști căsătoriți vin aici pentru a mai socializa unii cu alții. Petrec aici împreună cum nu au putut face înainte.

Festivalul Piața dragostei este parte din tradiția lor, ce a avut ca punct de pornire o legendă. O fată dintr-un trib s-a îndrăgostit de un băiat din alt trib, dar nu s-au putut căsători pentru că ea era atât de frumoasă că membrii tribului ei nu au lăsat-o să plece. A urmat o luptă sângeroasă între triburi. Cuplul a decis în final să nu fie împreună, pentru a menține pacea. Dragostea lor nu s-a sfârșit aici, ci au făcut un pact secret – să se întâlnească doar ei doi, o zi pe an, pe 27 martie pe dealul din Khau Vai. Așa a luat naștere festivalul de astăzi.

Participanții vin la sărbătoare îmbrăcați în haine colorate în amintirea iubirii interzise. Foștii discută unii cu alții, își amintesc de momentele trecute. Mulți dintre ei au declarat că povestea lor seamănă mult cu cea a eroilor din poveste.