Festivalul Dramaturgiei Romanesti a ajuns la editia a XIII-a

Apropo.ro / 04.07.2007, 16:42
Festivalul Dramaturgiei Romanesti a ajuns la editia a XIII-a
In perioada 6-12 octombrie se desfasoara la Teatrul National din Timisoara Festivalul Dramaturgiei Romanesti, singurul festival de acest gen din Romania care promoveaza in exclusivitate textul dramaturgic romanesc. Prin acest festival, important promotor al teatrului romanesc, se doreste a

In perioada 6-12 octombrie se desfasoara la Teatrul National din Timisoara Festivalul Dramaturgiei Romanesti, singurul festival de acest gen din Romania care promoveaza in exclusivitate textul dramaturgic romanesc.

Prin acest festival, important promotor al teatrului romanesc, se doreste a evidentia importanta dramaturgiei romanesti, a actorilor si creatorilor de teatru din Romania, se incearca valorificarea fondului dramaturgiei existente, precum si stimularea tinerei generatii de dramaturgi.

Editia 2007 materializează intentia Teatrului National de a reveni la formula anuala. La fel ca si cea de anul trecut, ea este configurata de catre selectionerul unic al festivalului, criticul de teatru Cristina Modreanu.

La festivalul din anul acesta isi anunta prezenta teatre din Bucuresti, Timisoara, Constanta, Cluj si regizori celebrii precum Catalina Buzoianu, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Alexandru Darie.

In programul festivalului sunt prezente urmatoarele piese:

Visul după Mircea Cartarescu, regia Catalina Buzoianu (Teatrul National Timisoara)

Bucharest Calling de Peca Stefan, regia Ana Margineanu (Teatrul Luni de la Green Hours)

Inimi cicatrizate de Max Blecher, regia Radu Afrim (Teatrul National Constanta)

Eugen Ionesco, cinci piese scurte, regia Alexandru Dabija (Teatrul Odeon Bucuresti)

Crize de Mihai Ignat, regia Chris Nedeea (Teatrul Național Cluj)

Kamikaze de Alina Nelega, regia Gavril Cadariu (Teatrul German de Stat Timisoara

Tags: