Festivalul Filmului de la Cannes 2013, „lovit” de al doilea furt de bijuterii

De: Gabriela Voicu / 24.05.2013, 14:30
Festivalul Filmului de la Cannes 2013,
La Cannes a avut loc al doilea furt de bijuterii, de la începerea festivalului de film. Un colier De Grisogono în valoare de peste 2 milioane $ a fost furat în timpul unei petreceri cu vedete.

Al doilea furt de bijuterii a adus Festivalul Filmului de la Cannes 2013 din nou pe primele pagini ale tabloidelor. Un colier creat de compania elvețiana De Grisogono a dispărut în timpul unei petreceri cu celebrități, care a avut loc marți seară, la Cap d”Antibes, un complex de lux situat în apropierea locului în care se desfășoară festivalul filmului.

Acest furt vine la scurt timp după ce mai multe bijuterii Chopard în valoare de 1 milion $ au fost sustrase dintr-o cameră a hotelului Novotel din Cannes. Chopard este unul dintre sponsorii principali ai Festivalului Filmului de la Cannes și împrumută bijuterii vedetelor care participă, Julianne Moore, Cindy Crawford și Carla Delevigne fiind văzute purtând bijuteriile faimoasei case franceze.

Colierul De Grisogono, care în trecut a fost împrumutat unor celebrități precum Cameron Diaz și Paris Hilton valoreaza 2,5 milioane $ și a dispărut în ciuda faptului că la petrecerea din Cannes au fost prezenți 80 de agenți de securitate.

Petrecerea de marți, la care au asistat vedete precum Ornella Muti și Sharon Stone, a avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc și a fost organizată pentru a celebra împlinirea a 20 de ani de la înființarea brandului De Grisogono. Ulterior, compania a emis un comunicat în care a notat că în 20 de ani este pentru prima dată când se confruntă cu un astfel de incident.

Acesta este al patrulea furt de bijuterii important din ultimele luni. În februarie, un grup de infractori a sustras bijuterii în valoare de circa 3 milioane $ din Paris, după mai puțin de 24 de ore de când hoții furaseră alte bijuterii în valoare de 50 de milioane de dolari de pe aeroportul din Bruxelles.

Festivalul Filmului de la Cannes a început pe 16 mai și se încheie astăzi, 24 mai.