Festivalul George Enescu la Grand Cinema Digiplex

De: Mioara Tronaru / 06.05.2013, 10:00
Festivalul George Enescu la Grand Cinema Digiplex
Festivalul George Enescu şi Grand Cinema Digiplex au încheiat un parteneriat care permite ca cele mai importante concerte din ediţia 2013 a Festivalului să fie urmărite în transmisiune directă, în sălile de cinematograf din Băneasa Shopping City de iubitorii muzicii care nu au mai găsit bilete la spectacole.

“Pentru prima dată în istoria Festivalului George Enescu, iubitorii muzicii clasice pot vedea concertele din ediţia 2013 în sălile de cinematograf, transmise în direct. În condiţiile în care biletele la majoritatea spectacolelor au fost epuizate deja, am vrut să deschidem Festivalul către un număr cât mai mare de spectatori, care să aibă acces la evenimente şi altfel decât prin prezenţa propriu-zisă în sălile de concerte”, a declarat pentru presă Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului George Enescu.

Jumătate din cele 40.000 de bilete pentru Festivalul Internaţional George Enescu puse în vânzare prin Eventim la 15 aprilie, s-au epuizat într-un timp record – două ore de la deschiderea vânzării – în timp ce abonamentele s-au vândut aproape în totalitate la numai două ore de la punerea lor pe piaţă, pe 15 ianuarie 2012. Iar în acest moment mai mult de 80% dintre locurile disponibile în sălile de concerte sunt ocupate.

Pentru Festivalul George Enescu, biletele transmisiunilor în direct sunt disponibile spre rezervare şi cumpărare on-line şi la casele de bilete ale Grand Cinema Digiplex, între 29 aprilie şi 23 iunie. Ridicarea acestora se va putea face în perioada 23 – 29 iunie, urmând ca din 1 iulie să fie anulate rezervările şi repuse în vânzare biletele neridicate. Vor fi puse la dispoziţie bilete individuale, cu pretul de 45 lei pentru un bilet standard şi 50 lei pentru un loc premium. Festivalul se va deschide pe data de 1 septembrie şi se va desfăşura pe parcursul întregii luni.

„Grand Cinema Digiplex este deja cunoscut pentru transmisiunile în direct şi în exclusivitate ale spectacolelor de pe scene renumite ale lumii- Teatrul Bolshoi, Royal Opera House, Opera din Paris sau Opera Australia. Suntem mândri că putem transmite în direct Festivalul Internaţional George Enescu, punând astfel România pe lista ţărilor în care marile concerte de muzică clasică sunt transmise în direct în sălile de cinematograf.” a declarat John Younis, Entertainment Business Unit General Manager.

Festivalul George Enescu este cel mai important eveniment muzical internaţional desfăşurat în România, având o tradiţie de peste 50 de ani. Prima ediţie a avut loc în 1958, la trei ani după moartea marelui George Enescu, iar de-a lungul timpului a reuşit să aducă pe scena românească nume grele ale muzicii clasice din întreaga lume. Continuarea tradiţiei de a organiza Festivalul George Enescu din trei în trei, respectiv din doi în doi ani a făcut din acest eveniment unul dintre cele mai renumite festivaluri de gen din lume.