Festivalul Haiducilor cu mâncare autentică de la stână în Parcul Național din Capitală, între 7 – 9 noiembrie 2014

De: Carmen Ulian / 07.11.2014, 08:00
Festivalul Haiducilor cu mâncare autentică de la stână în Parcul Național din Capitală, între 7 - 9 noiembrie 2014
Cu ocazia sărbătoririi Sfinților Mihail și Gavril, în Parcul Național din București are loc Festivalul Haiducilor. Cei prezenți vor putea gusta din preparate culinare de stână și multe alte bunătăți.

De Sfinții Mihail și Gavril, în Parcul Național din Capitală are loc Festivalul Haiducilor, cu tocană de mistreț la ceaun, purceluși de lapte, gâște și rațe la cuptor și cel mai mare cârnaț haiducesc, lung de peste 30 de metri.

Cel mare cârnaț haiducesc va fi preparat, din 30 de kilograme de carne de de oaie, vită și vânat și asezonat cu condimente fel de fel. După pregătirea lui, va fi vândut „la metru”.

Bucătarii vor mai pregăti și alte preparate haiducești: tocană de mistreț la ceaun, oaie înăbușită la ceaun, pastramă în unt, purcei de lapte la cuptor, gâște și rațe la cuptor, berbecuți la proțap, bulz ciobănesc, mămăligă în pături.

De asemenea, se vor pregăti plăcinte și cozonaci specificie tuturor zonelor țării: plăcinte poale”n brâu, plăcinte creațe de Maramureș servite cu horincă „de la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, stropite din belșug cu must proaspăt stors și vin în căni de lut.

Meșterii populari vin și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual, iar pentru cei mici, am amenajat și un parc de distracții. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, folclor autohton și tarafuri, ce vor anima petrecerea.

Festivalul Haiducilor va începe la ora 10:00, pe 7 noiembrie, în Parcul Național din Capitală și se va încheia duminică seara, 9 noiembrie.