Festivalul International de Film B-EST

Apropo.ro / 22.01.2008, 11:45
Festivalul International de Film B-EST
Festivalul International de Film B-EST, ajuns in 2008 la cea de-a patra editie, se va desfasura la Bucuresti, intre 14 si 20 aprilie.

Festivalul International de Film B-EST, ajuns in 2008 la cea de-a patra editie, se va desfasura la Bucuresti, intre 14 si 20 aprilie, cuprinzand trei sectiuni in competitia oficiala – lungmetraj, scurtmetraj fictiune si documentar.

Potrivit site-ului evenimentului, in afara competitiei vor fi prezentate filme premiate la festivaluri importante in 2007 (Cannes, Venetia, Berlin). De asemenea, B-EST va include si sectiunile "The Russian Cult" – omagiu adus scolii de film din Rusia si cinematografului rus modern, "Mirror of the States" – sectiune care cuprinde filme americane independente, prezentate la festivaluri precum Sundance, New York, Toronto, "Filme de scoala" – productii realizate de cineasti celebri in timpul studentiei.

Regretatii regizori Ingmar Bergman si Michelangelo Antonioni vor fi omagiati in cadrul sectiunii "In memoriam".

Cea de-a patra editie a B-EST va include si un workshop intitulat "Lectia de cinema", sustinut de invitatii speciali ai festivalului.

Festivalul va inaugura si o noua sectiune, intitulata "Filmul si mediul inconjurator", dedicata problemelor grave legate de deprecierea mediului inconjurator, care va cuprinde filme pe aceasta tema.

Pe langa acestea, evenimentul va mai include si retrospective, expozitii, lansari de DVD si de carte, conferinte de presa etc.

Potrivit site-ului evenimentului, programul complet al festivalului va fi anuntat dupa data de 15 februarie.

Trofeul festivalului are o valoare de 8.000 de dolari, premiul pentru cel mai bun film documentar – 5.000 de dolari, premiul pentru regie – 5.000 de dolari, premiul pentru imagine – 2.000 de dolari, premiul pentru cel mai bun scenariu – 2.000 de dolari, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj – 2.000 de dolari, premiul publicului – 1.000 de dolari si premiul "Opera Prima" – 1.000 de dolari.

La editia de anul trecut a B-EST, invitatul de onoare al festivalului a fost regizorul Nikita Mihalkov.