Festivalul Mamaia 2007

Apropo.ro / 30.05.2007, 16:26
Festivalul Mamaia 2007
Festivalul Național de Muzica Ușoara Mamaia 2007 se va desfașura între 23 și 26 august, la Teatrul de Vara din stațiune, și va avea un buget de 1,2 milioane lei din partea Consiliului Județean Constanța, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Festivalul Național de Muzica Ușoara Mamaia 2007 se va desfașura între 23 și 26 august, la Teatrul de Vara din stațiune, și va avea un buget de 1,2 milioane lei din partea Consiliului Județean Constanța, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii județeni au aprobat vineri, în ședința ordinara, organizarea festivalului și au alocat manifestarii un buget de 1.200.000 lei.

„Festivalul Național de Muzica Ușoara Mamaia 2007 este o manifestare devenita tradiție și reunește la Constanța, an de an, personalitați ale lumii muzicale românești: soliști, compozitori, muzicieni. Prin organizarea acestui eveniment, avem în vedere și impactul asupra turismului de pe litoral, mulți turiști venind la mare special în perioada festivalului de la Mamaia”, au declarat organizatorii.

Din comisia de organizare fac parte consilieri județeni, inspectori și consilieri ai Direcției de Cultura a Consiliului Județean Constanța, iar președintele comisiei este Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța.

Totodata, consilierii județeni au aprobat organizarea Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc 2007, ce se va desfașura în perioada 29 – 31 august, la Teatrul de Vara din Mamaia. Bugetul alocat este de 700.000 lei. Președintele comisiei de organizare este Radu Comanici, vicepreședinte al CJ Constanța.

Consiliul Județean Constanța va organiza și Festivalul Internațional al Producatorilor de Film Independenți 2007, ce va avea loc în perioada 10 – 15 iulie, în mai multe locuri din Constanța și Mamaia. Evenimentul are un buget alocat de 700.000 lei, iar comisia de organizare este condusa de Nicușor Constantinescu.

TVR va transmite ediția din acest an a Festivalului Național de Muzica Ușoara Mamaia, urmând ca organizatorii festivalului sa stabileasca și postul de radio ce va difuza evenimentul, a declarat pentru MEDIAFAX Petrica Munteanu, președintele evenimentului.

„Îl consideram ca și semnat (contractul, n.r.), azi (joi) am primit ultimul «ok» și așteptam ca TVR sa ne cheme sa luam contractul gata semnat”, a spus Petrica Munteanu.

„Acum, ca știm cu ce televiziune vom colabora, vom avea discuții și cu alții (posturi de radio, n.r.), sa vedem cine vrea sa colaboreze”, a adaugat Petrica Munteanu, precizând ca a avut discuții atât cu reprezentanți ai radioului public, cât și cu reprezentanți ai altor posturi din țara.

Potrivit Departamentului de Comunicare al Societații Române de Televiziune, Comitetul Director a aprobat preluarea Festivalului de Muzica Ușoara Mamaia 2007, ca și a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc 2007.

TVR a transmis Festivalul de Muzica Ușoara și în 2005 și 2006, în timp ce, în precedenții trei ani, drepturile au fost deținute de Antena 1 și Prima TV.

Festivalul de la Mamaia se va desfașura între 23 și 26 august, la Teatrul de Vara din stațiune, și va avea un buget de 1,2 milioane lei din partea Consiliului Județean Constanța.

La rândul sau, Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc va avea loc în perioada 29 – 31 august la Teatrul de Vara din Mamaia, bugetul alocat de CJ Constanța fiind de 700.000 lei.

Mediafax

Mihai Traistariu și trupele Taxi, Krypton și VH2 vor susține recitaluri la ediția din acest an a Festivalului Național de Muzica Ușoara Mamaia 2007, care se va desfașura în perioada 23-26 august, informeaza organizatorii evenimentului.

Mihai Traistariu și invitații sai vor susține un recital de 60 de minute pe 23 august, în timp ce Millenium va concerta pe 24 august. Pe 25 august, este pregatit un recital Big-Band Radio, urmat de Mondial, Taxi și Krypton. VH2 va concerta în ultima zi a Festivalului, pe 26 august.

Festivalul Național de Muzica Ușoara Mamaia 2007 se va desfașura, sub forma de spectacol televizat, pe scena Teatrului de Vara din Mamaia. În primele doua zile va avea loc concursul de Interpretare și Creație, iar ultima zi a festivalului este dedicata Galei laureaților.

Cei 5 tineri talentati ( dar si scoliti ) basarabeni, neintrecuti decat de modestia lor ( rar intalnita pe plaiurile noastre ) – Margareta Iarovoi (voce, vioara), Elena Gatcina (claviaturi, voci aditionale), Andrian Sanduta (chitara),Valentin Derisciuc (bass) si Adrian Cataraga (tobe) – vor fi din nou prezenti pe scena Festivalului Mamaia 2007 ,participanda la ambele sectiuni de concurs (interpretare si creatie) .

Ei vor oferi (in zilele de 23 si 24 august ) publicului din Romania si telespectatorilor TVR 1 o mostra din repertoriul care-i reprezinta : 2 piese in registru pop- rock , emanand aceesi forta si sensibilitate cu care si alti artisti din Moldova ne-au obisnuit.

Pentru sectiunea „interpretare” au ales piesa de care ii leaga deja actiuni de succes in Romania: „Tu erai cerul” – al carei videoclip (realizat in Romania) a fost laureat la Festivalul de scurt metraj „Chronograph”/ Chisinau.

Pentru cea de „creatie” , ei vor supune testului de public si specialisti noua compozitie a lui Valeriu Cataraga (totodata fondatorul indrumatorul artistic al grupului) : ” O lume nebuna” .

EDICT sunt la a doua participare consecutiva la Festivalul Mamaia ( anul trecut fiind singura trupa in concursul de interpretare , si-au adjudecat Premiul „Teo Peter” ).

Au mai putut fi apreciati in seara inaugurala („Miss Diaspora” ) a Festivalului CALLATIS 2006 sau la ultima editie a „Cerbului de Aur” (in „Seara moldovenilor”).