Festivalul multidisciplinar Unfinished are loc online, la finalul lui octombrie

De: Ana Obretin / 11.10.2021, 17:38
Festivalul multidisciplinar Unfinished are loc online, la finalul lui octombrie

Unfinished, primul festival multidisciplinar din România, anunță cea de-a șasea ediție, care se va desfășura în perioada 24 – 31 octombrie, pe o platformă digitală interactivă.

Platforma oferă o experiență îmbunătățită față de cea de anul trecut, pe care The New York Times o numește “cea mai bună experiență online a anului 2020”, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Cristian Movilă, fondatorul Unfinished, explică tema ediției de anul acesta “Ne-a venit ideea de «Midnight». Motivul principal este acela că oamenii vorbesc mereu despre “cele 5 minute până la miezul nopții” și despre Doomsday Clock, însă acum am trecut de acel moment. Acum este miezul nopții și nu mai avem timp. Astfel, midnight se simte ca un mod poetic de a spune «urgenț㻓.

CITEȘTE ȘI: Filme fantasy și horror în premieră națională, la Dracula Film Festival 2021

Comunitatea Unfinished, construită în ultimii cinci ani, are la bază multidisciplinaritatea, fiind formată din oameni care lucrează în industrii diferite și care locuiesc în peste 64 de țări, precum România, Brazilia, SUA, Franța și Italia, dar care sunt ghidați de aceleași set de valori. “Viitorul creativității noastre depinde de cât de rapid ajungem să învățăm lucruri noi de la oameni care au crescut în locuri diferite față de al nostru. Unfinished este acel loc unic din lume”, a spus Virgil Abloh, director artistic la casa Louis Vuitton și speaker în cadrul ediției din 2017.

Moneda de schimb este în continuare timpul, spun organizatorii. Astfel, cei care doresc se pot înscrie pentru ediția din 2021 aplicând online pe https://unfinished.ro/applytoattend. Participanții edițiilor trecute sunt acceptați automat la evenimentul de anul acesta, iar platforma, construită împreună cu start-up-ul tech [ Flow ] OS, va oferi întregii comunități Unfinished acces permanent.

Manifestarea a fost creat de Fundaţia Eidos.

CITEȘTE ȘI: Mix de artă și noi tehnologii, la Bucharest International Dance Film Festival 2021 (Video)

Foto: Fundația Eidos