Festivalul Peninsula 2013: Emir Kusturica, DragonForce și Rotfront și-au anunțat prezența

Apropo.ro / 29.04.2013, 10:30
Festivalul Peninsula 2013: Emir Kusturica, DragonForce și Rotfront și-au anunțat prezența
Emir Kusturica alături de formația sa "The No Smoking Orchestra" și britanicii DragonForce vor cânta în 19 iulie, iar Rotfront în 21 iulie la Festivalul Peninsula, care va avea loc în 18 - 21 iulie, pe Valea Gârbăului, Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat remis, duminică, MEDIAFAX, 19 iulie va fi ziua „Unza Unza” la Peninsula, creatorul stilului gypsy-punk balcanic și, totodată, cel mai autentic reprezentant al său, Emir Kustirica, alături de formația sa „The No Smoking Orchestra” vor pune stăpânire pe Scena Mare a celui mai mare festival din România.

„Încă din primul an de înființare trupa a demonstrat că, în ciuda intoleranței și a celor mai mari prejudecăți, există o muzică fără antidot, care te seduce la dans, iar acest mesaj a ajuns deja în toate colțurile lumii, chiar dacă versurile sunt într-o limbă necunoscută”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, formația londoneză de power-speed DragonForce, înființată în 1999, are o muzică pozitivă, compusă în primul rând pentru a antrena publicul. „DragonForce” este ușor de recunoscut: are un sound metal mai rapid decât orice. În 2008, au fost nominalizați la premiile Grammy pentru cea mai bună trupă de metal, iar popularitatea le-a crescut și mai mult odată cu lansarea piesei „Through the Fire and Flames”, care are peste 50 de milioane de vizionări pe Youtube”, se arată în comunicat.

Pasionații Guitar Hero au ales melodia drept cea mai bună din joc. Herman Li și Sam Totman au o interpretare incredibil de rapidă la chitară, iar talentul lor a vândut milioane de albume DragonForce în toată lumea. Trupa este o adevărată forță pe scenă, mai ales din 2011, când solist a devenit Marc Hudson. Noua voce DragonForce a dat un nou impuls trupei, pentru a lansa și un album The Power Within (2012), iar anul acesta trupa s-a întors în studio. Pentru prima dată în România, cei mai rapizi chitariști ai metal-ului vor cânta la Festivalul Peninsula, pe 19 iulie

Pe 21 iulie, în ultima zi a Festivalului Peninsula, Valea Gârbăului va răsuna de stilul „Emigrantski Raggamuffin” al celor de la Rotfront. Muzica lor este o combinație unică de russian reggae, hungarian garage-rock, ska, klezmer și hip-hop. Formația a deschis în 2003 un nou capitol de world music, cu un stil eclectic și versuri inspirate din cotidianul berlinez și aventurile unui imigrant într-o metropolă – membrii fondatori ai Rotfront sunt ucraineanul Yuriy Gurzhy și ungarul Simon Wahorn, care s-au întâlnit în Berlin.

Concertele anunțate la Festivalul Peninsula sunt, în 18 iulie, Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Șuie Paparude (RO), în 19 iulie Emir Kusturica (SRB), DragonForce (UK), Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), The Sweet Life Society (IT), în 20 iulie Ska-P (ESP), Marky Ramone”s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US), iar în 21 iulie Rotfront (DE), Ocho Macho (HU).

Festivalul Peninsula are loc între 18 și 21 iulie în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului. Biletele pot fi achiziționate pe site-urile eventim.ro, eventim.hu și eventim.de, precum și în rețeaua Eventim.