Festivalul Turcesc 2014: 16 -18 mai, în Parcul Herăstrău

De: Carmen Ulian / 09.05.2014, 09:30
Între 16 și 18 mai are loc Festivalul Turcesc în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Intrarea este liberă.

Între 16 – 18 mai 2014, în Bucuresti- Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), pentru toți iubitorii de bucătărie, artă și cultura orientală, se desfășoară Festivalul Turcesc, eveniment organizat de Fundația Tuna în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei.

Pe parcusul celor trei zile, Festivalul Turcesc va avea loc între orele 10:00 și 20:00 și va aduce în centrul atenției atât meșteșugurile, dansurile și cântecele Anatoliei, cât și renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziție culinară care cuprinde peste 15 standuri cu bunătăți de toate felurile.

Ceaiul și cafeaua turcească vor fi și ele prezente la standurile cu produse de gastronomie.

festival turcesc

Evenimentul va cuprinde, pe lângă preparate culinare tradiționale, și o serie de ateliere de creație artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitați să învețe de la artiști plastici veniți din Turcia, special pentru acest eveniment, secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, modelarea sticlei și ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă urmată de marmorarea hârtiei).

Festivalul Turcesc va anima zona Parc Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle și prin activități amuzante și relaxante destinate copiilor: face painting, modelaj de baloane, spectacole și concerte pentru copii.

festival turcesc

Pe toată perioada Festivalului, în fiecare oră, vor avea loc concerte susținute de formații de muzică vocal-instrumentală turcească, dar și spectacole de dans tradițional, prestatii ale fanfarei militare otomane „Mehter”, formată din 35 de interpreți dar și spectaculosul dans al dervișilor rotitori.

Festivalul Turcesc, în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei, încearcă să contribuie la intensificarea relațiilor de prietenie dintre cele două țări, România și Turcia.

Mai multe informații despre eveniment se pot găsi pe website-ul www.turkfest.ro si facebook https://www.facebook.com/festivalul.turcesc

Intrarea la eveniment este liberă.