Fetița cu „ureche muzicală absolută”

De: Gabriela Voicu / 19.01.2014, 13:32
Fetița cu
O fetiță de 10 ani, din Bihor, are un talent special, așa-numita ureche muzicală absolută, la fel ca vestitul compozitor austriac Mozart.

O fetiță de 10 ani, din Bihor, are un talent special, așa-numita ureche muzicală absolută, la fel ca vestitul compozitor austriac Mozart.

Ea recunoaște orice sunet pe care îl aude și îl reproduce fără probleme, a învățat singură să cânte la opt instrumente muzicale, iar profesorii spun că o așteaptă o cariera spectaculoasă, pentru că are „ureche muzicală absolută”.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Estera a fost descoperită în urmă cu doi ani.

Sabin Păuța, dirijor si compozitor: „E vorba despre un talent ieșit din comun, un talent care se naște o dată la o mie de ani. Este vorba despre un mic geniu muzical și e păcat să se piardă dacă nu găsim soluții s-o ajutăm. Îmi imaginez că există niște fundații, niște oameni în țara asta care au posibilitatea materială de a ajuta”.

Estera, fetița cu „ureche muzicală absolută”

Sabin Păuța a fost și cel care i-a dăruit Esterei un pian. Părinții ei, chiar dacă au o situație materială precară, au ținut cont de sfaturile maestrului și au dat-o pe fetiță la ore de pian.

Estera trebuie să-și continue studiile la o universitate de prestigiu din Europa, însă va putea face acest lucru doar cu ajutorul unei burse din partea unei fundații.