Fiat si-a redus din nou productia

Apropo.ro / 12.07.2002, 10:19
Fiat si-a redus din nou productia
Constructorul italian de autovehicule Fiat și-a redus producția cu 40.000 de unitați, pentru acest an numarul total al automobilelor pe care le va produce coborînd la 90.000. Pentru a pune în practica aceasta diminuare a producției, Fiat își va disponibiliza

Constructorul italian de autovehicule Fiat și-a redus producția cu 40.000 de unitați, pentru acest an numarul total al automobilelor pe care le va produce coborînd la 90.000.

Pentru a pune în practica aceasta diminuare a producției, Fiat își va disponibiliza temporar, în perioada 19 august-22 septembrie, o parte din angajați și va închide, în intervalul menționat, cinci centre de producție, printre care și cel de la Cassino, unde este asamblat modelul Stilo, și cel de la Arese-Vamia, unde sînt produse noile versiuni ale modelelor Punto, Seicento și Panda.

Motivul pentru aceasta noua ajustare a producției este cererea redusa care continua sa afecteze performanțele financiare ale fostului lider al pieței europene auto. Numai în primele trei luni ale acestui an, compania a înregistrat pierderi nete în valoare de 529 milioane de euro, în condițiile în care în Italia a disponibilizat 3.000 de angajați.

Vînzarile de autovehicule noi marca Fiat au scazut în Italia cu 30,5% în luna iunie fața de perioada similara din 2001, rezultatul fiind o diminuare a cotei de piața a companiei, de la 34,2% la 28,7% în acest interval de timp.

Acest puternic declin intervine în contextul în care divizia auto a grupului industrial Fiat acumuleaza datorii din ce în ce mai ridicate, ceea ce a facut ca acționarii sai sa se gîndeasca la posibilitatea vînzarii activelor în anul 2004. Cota de piața deținuta în acest moment de Fiat reprezinta cel mai redus nivel din istoria constructorului italian de autovehicule.

Pe ansamblul primelor șase luni ale anului, vînzarile Fiat, incluzînd marcile Alfa Romeo și Lancia, au scazut cu 20,7% fața de perioada corespunzatoare din 2001. Totalul autovehiculelor comercializate pe piața italiana în lunile ianuarie-iunie s-au redus cu 17,2%. Vînzarile din Italia au generat, anul trecut, 40% din încasarile diviziei auto a grupului Fiat.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: