Fiat si General Motors colaboreaza

Apropo.ro / 08.02.2002, 09:46
Fiat si General Motors colaboreaza
Constructorul italian de autovehicule Fiat a anunțat, joi, ca va colabora cu divizia General Motors pentru Europa în domeniul dezvoltarii de piese, componente și sisteme pentru producția de automobile de mic litraj Potrivit unui comunicat al companiei italiene, cei doi

Constructorul italian de autovehicule Fiat a anunțat, joi, ca va colabora cu divizia General Motors pentru Europa în domeniul dezvoltarii de piese, componente și sisteme pentru producția de automobile de mic litraj

Potrivit unui comunicat al companiei italiene, cei doi producatori vor construi un centru pentru dezvoltarea și producția componentelor și a sistemelor, în vederea eficientizarii acestei cooperari. Documentul nu furnizeaza informații privind costurile presupuse de acest proiect.

Fiat și General Motors opereaza deja un astfel de centru în cadrul uzinei Saab din Suedia, unde dezvolta componente și sisteme pentru modele de automobile din gama superioara.

Inițiativa se înscrie în alianța strategica încheiata de cele doua companii în luna martie a anului 2000, în vederea sporirii profitabilitații. În baza acestui acord, constructorul american a preluat un pachet de acțiuni reprezentînd 20% din capitalul Fiat Auto, în schimbul caruia a cedat 5,7% din acțiunile sale. În plus, Fiat are posibilitatea de a vinde General Motors, pîna în anul 2004, restul de 80% din capitalul sau, dar compania italiana nu a facut înca nici un anunț în acest sens.

Sursa:www.mediafax.ro

Tags: