Fiecare pasare pe limba ei piere

Apropo.ro / 08.03.2002, 11:06
Fiecare pasare pe limba ei piere
Mercedes CLK va aparea în curînd pe sosele, dar Skoda Tudor a fost prezentata doar ca sa demonstreze "creativitatea designerilor" Noul Mercedes CLK a fost unul dintre cele mai asteptate automobile de la Geneva. Cea de-a doua generatie CLK va aparea în Europa în aceasta primavara. Varianta

Mercedes CLK va aparea în curînd pe sosele, dar Skoda Tudor a fost prezentata doar ca sa demonstreze „creativitatea designerilor”

Noul Mercedes CLK a fost unul dintre cele mai asteptate automobile de la Geneva. Cea de-a doua generatie CLK va aparea în Europa în aceasta primavara. Varianta CLK 320 va fi dotata cu un motor V6 de 3,2 litri, iar CLK 500 va avea un propulsor de 5 litri. Cea mai importanta modificare de caroserie este disparitia pilonului central, actualul model fiind cu aproape 8 centimetri mai lung decît cel vechi si cu 4 mai înalt. Echipamentul de siguranta este generos si cuprinde airbag-uri frontale adaptive, laterale (atît în fata, cît si în spate) si gen perdea.

Daca acum un an, Skoda a aratat la Geneva conceptul Montreux, în 2002 a venit rîndul lui Tudor. Este, de fapt, denumirea unui model al marcii din anii ’30. Este o versiune sport coupe a modelului Superb, „proiectat sa demonstreze pasiunea si creativitatea marcii”. Motorul acestei masini, despre care nu se stie daca va intra vreodata în fabricare de serie, are 200 de cai-putere.

Rover testeaza reactia publicului la conceptul TCV (Tourer Concept Vehicle), pe care intentioneaza sa-l construiasca în serie. Principala grija a designerilor a fost sa ofere mult spatiu interior. Scaunele din spate se pot plia pîna la podea, iar cel din mijloc poate fi înlaturat facînd loc fie unui frigider, fie unui patut pentru copil. Portbagajul din spate este astfel construit încît în el sa încapa si o masina de spalat. Acest model va avea tractiune pe puntea din fata si va împarti platforma cu Brilliance, un model de lux care va fi construit de chinezi.

Sursa: www.prosport.ro

Tags: