FIFA va monitoriza golurile cu ajutorul tehnologiei

De: Marian Andrei / 06.07.2012, 13:30
FIFA va monitoriza golurile cu ajutorul tehnologiei
International Board a anunțat că FIFA va utiliza, la Cupa Mondială din 2014 din Brazilia, tehnologia pe linia porții (GLT), pentru a evita momente tensionate, când un gol perfect valabil nu este acordat, cum s-a întâmplat în partida Anglia-Ucraina, disputată la EURO 2012.

Pentru ultima fază a testelor au fost selecționate două sisteme: Hawk Eye – in care mingea este urmărită simultan de șase camere, un soft special urmând să creeze o imagine 3D – și GoalRef – sistem în care mingea este dotată cu senzori electromagnetici care semnalizează când aceasta depășește linia porții.

Cele două sisteme au fost alese în urma cerințelor FIFA: precizie 100% și timp de comunicare către arbitri de cel mult o secundă.

Cele două sisteme vor fi testate la Campionatul Mondial al Cluburilor din decembrie de la Tokyo și la Cupa Confederațiilor din 2013 din Brazilia.

Introducerea tehnologiei video a fost susținută de președintele FIFA, Joseph Blatter, în timp ce Michel Platini, șeful UEFA, s-a arătat împotriva acesteia.