„Fifty Shades of Grey”, cartea care cauzează divorțuri

De: Gabriela Voicu / 12.11.2012, 10:30
Romanul "Fifty Shades of Grey", care prezintă aventura dintre miliardarul Christian Grey și studenta naivă Anastasia Steele, este cea mai vândută carte din Marea Britanie, dar și cea care cauzează din ce în ce mai multe divorțuri.

Romanul „Fifty Shades of Grey”, scrisă de E.L. James, una dintre cele mai citite cărți din lume la ora actuală, a determinat o femeie de afaceri din Marea Britanie să divorțeze de soțul ei.

Femeia în vârstă de 41 de ani, care lucrează la o bancă și câștigă circa 500.000 de euro pe an, a citit romanul erotic în care este redată povestea unei tinere virgine îndrăgostite de un om de afaceri bogat, obișnuit să dețină controlul asupra oricui. Cartea prezintă scene de sex și sadomasochism, iar britanica i-a propus soțului să adopte din practicile sexuale prezentate în carte, dar acesta a refuzat, iar ea i-a cerut divorțul.

Cazul a fost depus la Curtea Supremă și femeia susține că „atitudinea plictisitoare” a soțului ei în ceea ce privește sexul reprezintă o dovadă de „comportament irațional”, unul dintre cele cinci motive de divorț, potrivit legislației engleze.

E.L. James

Avocatul soției, Amanda McAlister, spune că este primul caz când o carte declanșează un divorț. Ea spune că numărul divorțurilor intentate de femei a crescut ca urmare a fenomenului „Fify Shades”, romanul care încurajează femeile să fie mai aventuroase în dormitor.

Romanul „Fifty Shades of Grey” a devenit cea mai bine vândută carte din Marea Britanie și a depășit succesul volumelor „Harry Potter”, „Codul lui da Vinci” sau „Twilight”.