Fii precaut cu o masina second

Apropo.ro / 25.02.2002, 11:11
Fii precaut cu o masina second
In momentul in care ti-ai cumparat o masina second-hand, pentru a nu avea probleme este bine sa ii faci cateva mici reparatii, in primul rand la motor. In continuare vei vedea ce trebuie sa inlocuiesti sau sa repari la o masina second Principalele reparatii/inlocuiri, la motor, se


In momentul in care ti-ai cumparat o masina second-hand, pentru a nu avea probleme este bine sa ii faci cateva mici reparatii, in primul rand la motor. In continuare vei vedea ce trebuie sa inlocuiesti sau sa repari la o masina second

Principalele reparatii/inlocuiri, la motor, se refera la sistemul de alimentare si cel de distributie. La cumpararea unei masini second-hand, este obligatorie schimbarea uleiului, filtrelor (daca este motor cu injectie de benzina se schimba filtrul si pompa de benzina iar daca este diesel se schimba filtrul de motorina).

Motorul diesel are pompa de alimentare corp comun cu cea de injectie, ansamblul avand o durabilitate destul de ridicata. In situatia in care cele doua pompe sunt separate (de ex. Opel), uzura pompei de alimentare este pusa in evidenta printr-o pata sub masina in dreptul pompei.

Aceasta deoarece constructorul a prevazut un orificiu de circa 2 mm in corpul pompei de alimentare, pentru ca, in cazul uzurii membranei, motorina sa nu patrunda in ulei, ci sa se scurga pe jos, acesta fiind semnalul de inlocuire a membranei pompei de alimentare.

O alta operatiune recomandata este inlocuirea intregului lant de distributie (curea si role intinzatoare) deoarece ruperea curelei va produce defectiuni majore care, la motoarele diesel, sunt de o gravitate deosebita (indoirea supapelor, defectiuni la scaunele de supapa).

Inlocuirea curelei de distributie se face obligatoriu la un atelier service care acorda garantie pentru lucrarile efectuate, ocazie cu care se va stabili si daca este cazul inlocuirii rolei intinzatoare.

Obligatoriu se face o intindere a curelei la parametrii dati de constructor, deoarece o intindere excesiva poate duce la o uzura timpurie atat a curelei, cat si a ansamblurilor puse in miscare de aceasta (pompa de apa).

In concluzie, pentru siguranta ta si pentru a evita reparatii mai costisitoare in viitor, este recomandabila inlocuirea curelei de distributie (indiferent ce asigurari primiti de la vanzator) intr-un service specializat.

In cazul in care achizitionezi masina de la o firma specializata in vanzari second-hand, cere specificarea expresa a cazurilor de asigurare a garantiei si a perioadei acesteia.

Tags: