Filmati de canadieni

Apropo.ro / 04.02.2002, 08:56
Filmati de canadieni
Chiar daca n-a stralucit în ultimele doua meciuri ale returului, Steaua porneste din pole position în playoff-ul Ligii Nationale, fiind urmata în clasament de rivalii de la SC Miercurea Ciuc Steaua Bucuresti a încheiat pe primul loc sezonul regulat al Ligii Nationale, desi a pierdut sîmbata

Chiar daca n-a stralucit în ultimele doua meciuri ale returului, Steaua porneste din pole position în playoff-ul Ligii Nationale, fiind urmata în clasament de rivalii de la SC Miercurea Ciuc

Steaua Bucuresti a încheiat pe primul loc sezonul regulat al Ligii Nationale, desi a pierdut sîmbata în deplasare la SC Miercurea Ciuc cu 2-5 si a facut egal, 3-3, ieri, în ultima etapa a returului. În patinoarul Vakar Lajos, cei 3.000 de spectatori au scandat în mod traditional „Tiganii, tiganii” si „Ria, ria Ungaria”, facînd ca atmosfera sa fie din nou încinsa. Partida de sîmbata a fost filmata de o echipa a televiziunii ESPN, care realizeaza în aceste zile un material la Miercurea Ciuc, ce va fi inclus într-un documentar intitulat „Hochei exotic”. Realizatorii acestui material au mai filmat în China si în Emiratele Arabe Unite.

Cu toate ca a marcat cel de-al doilea gol al Stelei din prima întîlnire si i-a mai fost anulat unul, Roberto Cazacu s-a vazut tinut pe bara în partida de ieri, în ciuda faptului ca nu avea nici o problema de ordin medical. La final, antrenorul bucurestenilor, Marius Gliga, a explicat de ce a preferat sa-l tina departe de gheata pe Coco.

„Cazacu este un jucator usor de provocat. M-am temut de reactiile lui. L-am introdus în joc spre sfîrsitul reprizei a doua si în repriza a treia mai mult ca sa nu-si piarda antrenamentul. Mi-am dat seama ca ne putem descurca foarte bine si fara piesele grele ale formatiei. De altfel, Cazacu a jucat foarte bine pentru ca a fost calm”. Surse apropiate clubului ros-albastru au declarat ca initiativa neintroducerii pe gheata a lui Cazacu a apartinut vicepresedintelui clubului Steaua, George Boroi.

Acesta a spus ca „nu am nimic cu Robert. Îl cunosc de foarte mult timp si îl sustin. Oricum, nu m-as fi amestecat eu în probleme de cine joaca sau nu. Asta e treaba antrenorului Gliga si el este cel care ia deciziile”.

Începînd de sîmbata, Steaua va disputa semifinala cu Sportul Studentesc, ocupanta locului 4 dupa întîia parte a campionatului. Ciucanii, care au terminat pe locul secund si care au doi jucatori importanti accidentati, Szocs si Elekes, vor juca seria penultima a competitiei interne în compania celor de la Progym Gheorgheni. „As fi preferat sa disputam semifinala contra unei echipe mai puternice. Asta este exact ceea ce ne lipseste, mai multe meciuri cu adversare mai valoroase”, a spus Gliga.

Crosa pierduta în batalie

În repriza a treia a primului meci de la Ciuc, între reprezentantii de pe banca tehnica ai celor doua echipe a avut loc un incident, aplanat de fortele de ordine. Unul dintre asistentii medicali ai echipajului de pe masina Salvarii l-a scuipat pe jucatorul stelist Ioan Timaru, dupa care i-a smuls crosa din mîna.

Hocheistii si tehnicienii celor doua echipe s-au îmbrîncit timp de cîteva minute. La conferinta de presa de dupa meci, reprezentantii clubului Steaua au anuntat ca nu au reusit sa recupereze crosa lui Timaru.

,b>Sursa:www.prosport.ro