Filme controversate cu copii: Roluri mature primite de actori prea tineri

De: Loredana Toma / 17.12.2020, 21:43
Filme controversate cu copii: Roluri mature primite de actori prea tineri

Să fii actor nu-i chiar o joacă de copii, nici măcar pentru actorii din filme care sunt copii. De-a lungul istoriei Hollywood-ului, copiii au primit roluri de personaje mult mai mature, chinuitoare, cu tentă sexuală sau au fost puși în situații obscene.

Natalie Portman, Dakota Fanning, Macaulay Culkin sunt doar câteva exemple, însă lista e lungă. Peste ani, aceste filme au creat controverse foarte mari din cauza lipsei de etică. Audiența și criticii de film au fost șocați să vadă copii interpretând roluri în astfel de scenarii greu de digerat.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai cunoscute nume de la Hollywood care au avut roluri prea mature la o vârstă prea fragedă.

Dakota Fanning – „Hounddog”

În 2007 a fost lansată drama „Hounddog”, în care actrița Dakota Fanning a făcut valuri prin rolul său, dar nu în sens pozitiv. Actrița a jucat rolul unei fete care provenea dintr-o familie destrămată, iar scenele de abuz au mers mult prea departe. Într-una dintre acestea, personajul lui Fanning, Lewellen, este violată de o cunoștință, rezultând căderea personajului într-o spirală a disperării și a bolii. Chiar dacă scena nu conține niciun fel de nuditate și doar mâinile și fața i se văd, filmul a fost aspru criticat, iar vânzările au fost de doar 131.000 de dolari, comparativ cu investiția de 3 milioane de dolari.

Citește și: Black List 2020: Scenarii de filme dorite pe ecrane, dar care nu au intrat în producție

Fanning însăși a răspuns criticilor apărându-se cu replica: „Este doar un rol și el poate chiar ajută pe cineva care a trecut printr-o astfel de traumă”.

Natalie Portman – „Léon: The Professional”, „Beautiful Girls”

Natalie Portman și-a făcut marele debut pe ecrane cu rolul din thriller-ul „Léon: The Professional”, din 1993, unde a jucat personajul Mathilda. Fetița este într-o situație care merge din rău în mai rău când părinții ei abuzivi și frățiorul său inocent sunt uciși de un agent Antidrog corupt.

Mathilda își găsește alinarea într-un vecin care se întâmplă să fie un asasin și pe care îl roagă s-o învețe tot ceea ce el știe pentru ca ea să se răzbune. Apoi, cei doi intră într-o ciudată relație de mentorat nuanțată de o chimie neliniștită. Îngrijorător în acest film este cum personajul lui Portman, la 12 ani, fumează, se antrenează să ucidă și chiar încearcă să se sinucidă cu o armă.

Trei ani mai târziu, la vârsta de 15 ani, Portman a „recidivat” cu un rol similar în filmul „Beautiful Girls”.

Macaulay Culkin – „The Good Son”

De-a lungul anilor au fost multe filme cu copii răi, dar parcă niciunul nu a întrecut rolul lui Macaulay Culkin, în 1993, din filmul „The Good Son”. Nici măcar nu există vreun element supranatural care să-l conducă spre crimă, ci el este pur și simplu un personaj rău. Este extrem de tulburat și începe să aibă tendințe de psihopat. Mai tîrziu încearcă să-și omoare surioara, verișorul și chiar mama.

Citește și: Un actor celebru nu a avut niciodată computer sau telefon mobil

Lista continuă cu alte nume cunoscute azi, precum Kirsten Dunst („Interview with the Vampire”), Claire Danes/Olivia Hussey („Romeo & Juliet”), Jacob Reynolds („Gummo”), Brooke Shields („Pretty Baby”, „Blue Lagoon”), Christian Bale („Empire of the Sun”), Jodie Foster („Taxi Driver”), Linda Blair („The Exorcist”) sau Sue Lyon/Dominique Swain („Lolita”).

Sursa: Looper