Filme cu animale pe care merită să le vezi (P)

Apropo.ro / 22.08.2022, 16:02
Filme cu animale pe care merită să le vezi (P)

Animalele sunt prezente adesea în industria cinematografică, iar unele dintre ele au dat naștere unor francize de succes. În rândurile următoare, iată cinci filme cu animale pe care merită să le vezi.

 

  1. Godzilla vs. Kong

Cunoscuta gorilă se apropie de vârsta de 100 de ani și de atunci au apărut mai multe filme. A fost creată în 1933, an în care a apărut un film care a revoluționat industria cinematografică. La nouă luni distanță a apărut și al doilea film din seria King Kong, ce a purtat denumirea Son of Kong. Până în prezent au apărut 12 filme, ultimul fiind lansat în martie 2021 cu numele Godzilla vs. Kong. Filmul a avut un buget de până la 200 de milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la 470 de milioane de dolari. Din distribuția sa au făcut parte actori precum Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown și Rebecca Hall. A fost un film foarte apropiat în special pentru efectele vizuale.

 

 

  1. Jurassic Park

Lansat în 1993 în regia lui Steven Spielberg, Jurassic Park este un alt film care a revoluționat industria cinematografică. O dovadă a succesului impresionant pe care l-a avut sunt încasările care au trecut de peste 1 miliard de dolari, la un buget de doar 63 de milioane de dolari. În plus, a câștigat și trei premii Oscar din tot atâtea nominalizări. Iar revista Empire l-a inclus pe lista cu 1001 filme pe care trebuie să le vezi înainte să mori. Jurassic Park este o franciză de succes care mai conține și filmele The Lost World: Jurassic Park (1997) și Jurassic Park III (2001), iar ulterior a apărut trilogia Jurassic World, care conține trei filme, lansate în 2015, 2018 și 2022. Acest lucru arată că oamenii sunt foarte interesați de producțiile cu dinozauri, motiv pentru care constant apar și jocuri video noi. Câteva titluri cunoscute sunt Jurassic World Evolution, Dino Crisis ori LEGO Jurassic World. În plus, unul dintre cele mai noi jocuri de pe cazinouri online NetBet este Jurassic Party. Producția a fost dezvoltată de Relax Gaming, are o versiune și în limba română, iar ca simboluri conține o serie de dinozauri cu grafică amuzantă și o coloană sonoră care te duce cu gândul la o vacanță.

  1. Hachiko

 

Acest film apărut în 2009 este unul dintre cele mai emoționante, fiind apreciat în mod deosebit de cei care iubesc câinii și nu numai. Povestea este inspirată din fapte reale și a avut loc în Japonia, la începutul secolului XX. Acțiunea ni-l prezintă pe profesorul Parker Wilson (interpretat de Richard Gere), care are o relație extraordinar de apropiată cu câinele său, pe care l-a găsit întâmplător în gară. Din film putem vedea atașamentul extraordinar pe care Hachi îl are față de stăpânul său și modul în care evoluează lucrurile pe măsură ce anii trec. Loialitatea câinelui față de profesorul Parker Wilson este impresionantă și Hachiko este un film lacrimogen.

 

  1. Free Willy

 

Filmul a apărut în 1993 și s-a bucurat de multă apreciere la vremea lui. Bugetul s-a ridicat la 20 de milioane de dolari, în timp ce încasările au trecut de 153 de milioane de dolari. De asemenea, a fost vândut și în peste 9 milioane de casete video. Free Willy a fost regizat de Simon Wincer, iar din distribuția sa au făcut parte Jason James Richter, Lori Petty și Jayne Atkinson. Ulterior au mai fost lansate încă trei filme în anii următori, dar nu au mai avut parte de același succes.

 

 

  1. Babe

Producția a fost lansată în anul 1995 și este o adaptare a unei cărți din 1983, care l-a avut autor pe Dick King-Smith. A avut șapte nominalizări la Gala Premiilor Oscar din 1996, fiind una dintre marile surprize din industria cinematografică în acel an. A reușit să câștige un Premiu Oscar pentru efectele vizuale și se poate mândri și cu un Glob de Aur. De asemenea, încasările au fost excelente pentru un film din 1995: 254 de milioane de dolari, la un buget de 30 de milioane de dolari.