Filme de Oscar în alb-negru şi documentare despre locuri iconice, weekendul acesta, la TV5MONDE

Apropo.ro / 03.04.2015, 17:00
Filme de Oscar în alb-negru şi documentare despre locuri iconice, weekendul acesta, la TV5MONDE
O selecţie a celor mai bune programe difuzate de TV5MONDE weekendul acesta (3 - 5 aprilie): filme politiste, drame de Oscar în alb-negru şi documentare despre locuri iconice, incepand de azi, la TV5MONDE.

La disparue du Pyla

În seara în care a împlinit 10 ani, Eliza a fugit în pădure împreună cu sora ei, Laura. Au găsit-o a doua zi, în zori, în stare de şoc, fără să îşi amintească nimic… şi singură. Amintirile nu i-au revenit odată cu trecerea timpului. Nici Laura. Ani mai târziu, un corp este descoperit…

Regia îi aparţine lui Didier Albert, iar din distribuţie fac parte: Veronique Genest (Carole), Dounia Coesens (Elise), Lucie Jeanne (Colombani), Pierre Deny (Antoine), Renaud Leymans (Benjamin Gance), Yves Pignot (Jean-Pierre Gance). La disparue du Pyla îşi aşteaptă  telespectatorii, vineri, de la ora 22.00.

Madam de…

Paris, 1900. Louise, incantatoarea sotie a unui bogat general de armata, Andre, isi vinde in secret cerceii primiti de la sotul sau in ziua nuntii, pentru a-si achita datoriile la jocurile de noroc. Mai tarziu, amantul ei, baronul Donati, recupereaza perechea de cercei si ii face cadou lui Louise… Desi pretinde ca i-a regasit, generalul nu o crede si decide sa nu lase lucrurile asa. Consecintele devin dramatice…

Regia: Max Ophuls (Franta, 1953, film alb-negru)
Ecranizare a romanului scris de Louise de Vilmorin.
Cu: Danielle Darrieux (contesa Louise), Charles Boyer (generalul Andre), Vittorio De Sica (baronul Fabrizio Donati), Mireille Perrey (asistenta), Jean Debucourt (bijutierul), Jean Galland (Dl. de Bernarc), Hubert Noel (Dl. de Malville), Serge Lecointe (Jerome). Filmul va fi difuzat duminică, 5 aprilie, de la ora 22.05.