Filme românești online, gratuit și legal – CINEPUB

De: Carmen Ulian / 06.03.2015, 16:00
Filme românești online, gratuit și legal - CINEPUB
Nu este o glumă proastă, ci un lucru cât se poate de adevărat. CINEPUB este o platformă online unde pot fi vizionate gratuit filme românești.
În afară de lungmetraje, precum Domestic de Adrian Sitaru sau Legături bolnăvicioase, de Tudor Giurgiu, CINEPUB oferă și o serie de scurtmetraje românești iar lista cu filme va fi împrospătată săptămânal, anunță blogdecinema.ro
 
„Prin CINEPUB încercăm apropierea publicului de filmul românesc, de multe ori uitat. De-a lungul timpului am asistat la cateva încercări de lansare de platforme de film românesc, încercări care au fost apoi abandonate sau nu s-au concretizat foarte bine. Le-am studiat și am căutat să înțelegem ce caută publicul de online amator de film de la noi din țară”, spune Dorina Oarga, project managerul platformei online.
 
„Lansând platforma gratuită pentru public, considerăm că ne va ajuta în demersul nostru de a răspândi filmul românesc pe plan național, nu va afecta calitatea filmelor selectate pentru a fi incluse in portofoliul nostru, ci va face platforma accesibilă unui public și mai numeros”, a mai continuat Dorina Oarga.
 
Platforma are sprijinul producătorilor și regizorilor români, fapt ce nu poate decât să bucure cinefilii.
 
„Cred că toată lumea își dorea ca un proiect de acest gen să existe si pe piața din România, așteptau doar ca cineva să-l implementeze”, a mai declarat Dorina Oarga.
 
Filmele românești pot fi vizionat pe cinepub.ro, canalul de Youtube sau pe Facebook.