Filmele „Birdman” şi „Boyhood” au primit principalele trofee, la Gala Independent Spirit 2015

De: Nicoleta Nicolae / 22.02.2015, 15:00
Filmele
Lungmetrajele "Birdman" şi "Boyhood" au câştigat principalele trofee la Gala Independent Spirit 2015, organizată sâmbătă seară la Hollywood, cu doar o zi înainte de decernarea premiilor Oscar.

 Lungmetrajul „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”, nominalizat la nouă premii Oscar la gala de duminică seară, a câştigat trei Spirit Awards, inclusiv la categoria „cel mai bun film”.

„Suntem ameninţaţi ca specie cu dispariţia”, a declarat Alejandro Gonzalez Inarritu, regizorul filmului „Birdman”, vorbind despre cineaştii independenţi în discursul său de acceptare a premiului. „Aceste premii reprezintă un bun prilej pentru a sărbători acel fel de cinema care a fost uitat”, a adăugat cineastul mexican.

„Birdman” a condus plutonul filmelor cu cele mai multe nominalizări la Independent Spirit Awards, concurând la cinci categorii, la fel ca drama despre lumea jazz-ului „Whiplash”, care a câştigat două trofee, dar şi drama despre drepturi civile „Selma”, care a plecat acasă fără niciun trofeu.

Vezi lista completă a câştigătorilor, pe Mediafax.ro