Filmele lunii februarie 2015 la cinema

De: Carmen Ulian / 19.02.2015, 14:00
"Cincizeci de umbre ale lui Grey", "Focus", "Kingsman: The Secret Service" sau "Big Eyes" sunt câteva dintre filmele care merită să le vedeți la cinema, în luna februarie.

Fifty Shades of Grey/Cele cincizeci de umbre ale lui Grey

Pe 13 februarie este anuntata premiera unui film explozibil si plin de pasiune – Fifty Shades of Grey/Cele cincizeci de umbre ale lui Grey.

De Ziua indragostitilor, Christian Grey si Anastasia Steele, cuplul care a inflacarat imaginatia a peste 100 de milioane de cititori din toata lumea, prinde acum viata in interpretarile lui Jamie Dornan si Dakota Johnson in ecranizarea romanului-fenomen cu acelasi titlu.

Povestea filmului – inspirat de bestseller-ul mondial al autoarei britanice Erika Leonard, care semneaza cu pseudonimul E.L. James – ii are in centru pe studenta Anastasia Steele si un cuceritor si misterios om de afaceri, Christian Grey, intre care se leagă o relatie plină de erotism, dar si secrete intunecate.

Luke Grimes e Elliot, fratele lui Christian, Victor Rasuk e José, prietenul apropiat al Anastasiei, Eloise Mumford e Kate, prietena si colega de apartament a Anastasiei, Marcia Gay Harden e dr. Grace Trevelyan Grey, mama lui Christian, Rita Ora e Mia, sora lui Christian, Max Martini e Taylor, bodyguardul lui Christian, Callum Keith Rennie e Ray, tatal vitreg al Anastasiei, Jennifer Ehle e Carla, mama Anastasiei, iar Dylan Neal e Bob, sotul Carlei.

Kingsman: Serviciul Secret/ Kingsman: The Secret Service

Tot pe 13 februarie are loc premiera filmului Kingsman: Serviciul Secret/ Kingsman: The Secret Service. Filmul prezint[ povestea unui agent secret veteran ia sub aripa sa un tanar pe care trebuie să-l educe si sa-l cizeleze. O comedie captivanta bazata pe seria de benzi desenate cu acelasi nume. Pelicula il infatiseaza pe Collin Firth in rolui unchiului Jack, un super-spion ce il ia sub aripa sa pe Gary, un adolescent aparent bun de nimic, dar in care el vede adevaratul spion in care poate fi transformat. Incepe o serie de antrenamente spectaculoase, prin care baiatul isi va testa rezistenta si abilitatile.

Boyhood

In luna februarie, la Cinema Pro, a avut loc premiera filmului Boyhood. O drama de fictiune realizata cu aceiasi actori pe parcursul a 12 ani, din 2002 in 2013, si care ne poarta intr-o calatorie pe cat de spectaculoasa, pe atat de intima, printre experientele copilariei, despartirile, traumele si bucuriile unei familii pe masura ce trece timpul.

Filmul il urmareste pe Mason (Ellar Coltrane), de la sase ani la 18 ani, printr-un vartej de schimbari familiale, de mutari, controverse, casatorii zdruncinate, recasatoriri, schimbare de scoli, prime iubiri, iubiri pierdute, vremuri bune, vremuri mai putin bune, intr-un mix constant de dezamagiri si umiri. Dar efectele acestor evenimente nu pot fi prevazute, pentru ca un moment se intrepatrunde cu cel care-i urmeaza, transformandu-se intr-o experienta profund personala a intamplarilor care ne modeleaza pe masura ce crestem, formand natura mereu schimbatoare a vietilor noastre.

Big Eyes: Ferestrele Sufletului – digital va rula in premiera din 20 februarie. Regizat de Tim Burton, Big Eyes prezinta povestea lui Margaret Keane (Amy Adams), o pictorita americana ce s-a bucurat de un fenomenal succes la sfarsitul anilor ’50.

Picturile sale enigmatice ale unor fiinte plapande cu ochi mari erau extrem de populare la acea vreme, insa au fost vandute sub numele sotului ei, Walter Keane (Christoph Waltz).

Succesul lor l-a facut pe Walter sa isi atribuie drepturi depline asupra picturilor, spre nemultumirea lui Margaret.

Filmul „Big Eyes/Ferestrele sufletului” este concentrat pe momentul in care Margaret descopera artistul din ea, succesul extraordinar al picturilor sale, precum si pe relatia tumultoasa cu sotul ei, care devenise celebru la nivel international datorita picturilor ei.

Din program, si tot incepand cu 20 februarie, face parte si cel mai nou film in care joaca Will Smith – FOCUS. Nicky (Will Smith) este un maestru al escrocheriilor, pentru care viata devine si mai complicata atunci cand o intalneste pe superba Jess (Margot Robbie), o novice ambitioasa in ale inselaciunii.

Acesta incepe sa ii destainuie din secretele meseriei, insa atunci cand simte ca i s-au aprins prea tare calcaiele dupa ea, Nicky rupe relatia si dispare fara urma.

Mai multe detalii despre filmele lunii februarie pe cinemapro.ro