Filmele preferate ale lui Hitler

Apropo.ro / 02.08.2013, 12:30
Filmele preferate ale lui Hitler
Adolf Hitler era un mare cinefil. Unii spun despre dictatorul nazist că s-ar fi inspirat din acestea pentru faptele crude din realitate.

Hitler a fost un cinefil care urmărea câte un film în fiecare seară. Singurul lui comentariu după ce a urmărit „Regele Junglei” din 1938 a fost că producția este una slabă.

Dictatorul nazist era un fan al Disney. A urmărit cinci dintre producțiile cu Mickey Mouse din iulie 1937, iar Joseph Goebbles, responsabilul cu propaganda în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial i-a făcut cadou de Crăciun în acel an 12 filme cu Mickey Mouse.

Imediat după ce a urmărit filmul „Tip-off Girls” din 1938, a scris o nouă lege din cauza unei scene văzute în acesta: „oricine face un baraj rutier cu scopul de a comite o infracțiune, va fi pedepsit cu moartea”.

Producția 20th Century Fox din 1934 despre o familie de evrei a fost unul dintre preferatele lui Hitler, el considera că susține stereotipurile naziste despre evrei. Germanii au piratat chiar o scenă din acesta pentru realizarea unui filmulet de propaganda.

Citește mai multe detalii despre care au fost filmele preferate ale lui Hitler, pe businessmagazin.ro