Filmele premiate la Globurile de Aur 2014, revendicate de MediaPro Distribution

Apropo.ro / 15.01.2014, 15:30
MediaPro Distribution aduce pe marile ecrane filmele premiate la Golden Globe 2014: „12 ani de sclavie", „Lupul de pe Wall Street" și „Gravity 3D: Misiune în spațiu".

Cea de-a 71-a ediție a Globurilor de Aur a recompensat filmele lansate pe marile ecrane din România de către MediaPro Distribution, liderul distribuției cinematografice pe piața locală, cu cele mai importante trei premii din cadrul prestigioasei ceremonii. Este vorba despre lansările de succes „12 ani de sclavie”, „Lupul de pe Wall Street” și „Gravity 3D: Misiune în spațiu”.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Considerat unul dintre favoritele galei de anul acesta cu 7 nominalizări, drama „12 ani de sclavie” a obținut mult râvnitul premiu pentru „Cel mai bun film”. „Gravity 3D: Misiune în spațiu” i-a adus lui Alfonso Cuarón distincția de „Cel mai bun regizor”, iar Leonardo DiCaprio a fost desemnat drept „Cel mai bun actor într-o comedie sau muzical” pentru rolul din controversatul film „Lupul de pe Wall Street”.

12 ani de sclavie

Filmul „12 ani de sclavie”, care a avut premiera în cinematografe pe 3 ianuarie, este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supraviețuire și libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabilește valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru care pune preț pe libertate, este răpit și vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar și prin clipe neașteptate de blândețe, pentru Solomon neprețuite rămân viața și demnitatea sa.

Din 10 ianuarie pe marile ecrane din România, comedia „Lupul de pe Wall Street” spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coșmar. A început de jos și a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces și puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupție, înșelăciune și crimă. Regizat de Martin Scorsese, filmul îi mai are în distribuție pe Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey, Jean Dujardin, Jon Bernthal și Jon Favreau.

Lupul

Cu aproximativ 170.000 de spectatori înregistrați până în prezent, filmul „Gravity 3D: Misiune în spațiu” îi aduce pe Sandra Bullock și George Clooney în rolurile a doi astronauți care, în urma unui dezastru de neevitat, rămân captivi în spațiul infinit. Având efecte speciale excepționale supervizate în cel mai mic detaliu de regizorul Alfonso Cuarón, drama impresionează datorită realismului cutremurător și unei imagini impecabile care face cinste tehnologiei 3D.

Gravity 3D: Misiune în spațiu

MediaPro Distribution este distribuitorul exclusiv al Warner Bros. Pictures în România, deținând și o selecție generoasă de titluri independente ale caselor de producție consacrate Lionsgate, Summit a Lionsgate Company, Relativity Media, Nu Image, IM Global, Sierra/ Affinity, Red Granite, Film Nation, Europa Corp., Mr. Smith și Studio Canal.