Filmul „Batman”, cu Robert Pattinson, lider în box office-ul nord-american în weekendul premierei

De: Ana Obretin / 07.03.2022, 08:49
Filmul

Filmul „Batman/ The Batman”, cu Robert Pattinson în rolul principal, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul premierei. Pelicula regizată de Matt Reeves a avut încasări de 128,5 milioane de dolari și este al doilea cel mai bun debut în America de Nord de la începutul pandemiei, după „Spider-Man: No Way Home”, care, în weekendul premierei, a vândut bilete de 260 de milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI: De ce 1982 este considerat unul dintre cei mai buni ani din istorie pentru filme

Cât de poluantă este producția de filme și cum încearcă industria să devină mai verde

Lungmetrajul începe cu Batman în al doilea an de luptă împotriva criminalității, urmărindu-l cum dezvăluie sistemul corupt din Gotham City, care se leagă de propria sa familie, în timp ce se confruntă cu un criminal în serie cunoscut sub numele de Riddler (Paul Dano). Zoë Kravitz joacă rolul Catwoman , Colin Farrell transformându-se în Pinguin. Barry Keoghan, Peter Sarsgaard, Amber Sienna, Andy Serkis, Jeffrey Wright și John Turturro completează distribuția. Pelicula este cel mai lung film din franciză din toate timpurile, cu o durată de două ore și 55 de minute.

Vezi trailerul mai jos:

Liderul săptămânii trecute, „Uncharted”, cu Tom Holland și Mark Wahlberg, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 11 milioane de dolari. Descurcăreţul Nathan Drake (Tom Holland) este recrutat de experimentatul vânător de comori Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) pentru a recupera o avere adunată de Ferdinand Magellan şi pierdută cu 500 de ani în urmă de Casa Moncada.

Ceea ce începe ca o tâlhărie pentru cei doi devine o cursă în jurul globului pentru a ajunge la comoară înaintea crudului Santiago Moncada (Antonio Banderas), care crede că el şi familia lui sunt moştenitorii de drept ai acesteia.

Pe locul al treilea în box office-ul nord-american de weekend se află „Dog”, cu încasări de 6,03 milioane de dolari. Briggs, fost grănicer, și Lulu, o femelă din rasa Malinois belgian, pornesc la drum de-a lungul coastei Pacificului pentru a ajunge la înmormântarea celui mai bun prieten din armată. Unul dintre ei mai are de trăit o săptămână, iar celălalt trăiește fiecare zi ca și când ar fi ultima.

Regia filmului este semnată de Reid Carolin, Channing Tatum și din distribuție fac parte Channing Tatum, Cayden Boyd, Aqueela Zoll, Ronnie Gene Blevins.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane la sfârșitul săptămânii trecute este completat de: „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, de Jon Watts (4,4 milioane de dolari), „Moarte pe Nil/ Death on the Nile”, de Kenneth Brannagh (2,72 de milioane de dolari), „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2”, de Garth Jennings (1,52 de milioane de dolari), „Jackass Forever”, de Jeff Tremaine (1,36 de milioane de dolari), „Cyrano”, de Joe Wright (683.607 dolari), „Gangubai Kathiawadi”, de Sanjay Leela Bhansali (592.000 de dolari), și de „Scream”, de Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett (570.000 de dolari).

CITEȘTE ȘI: Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto: Profimedia Images