Filmul „Batman” rămâne pentru a treia săptămână consecutivă lider în box office-ul nord-american

De: Nicoleta Lepădatu / 21.03.2022, 08:54
Filmul „Batman” rămâne pentru a treia săptămână consecutivă lider în box office-ul nord-american

Filmul „Batman/ The Batman”, cu Robert Pattinson în rolul principal, s-a situat pentru cea de a treia săptămână consecutivă pe primul loc în box office-ul nord-american. Pelicula regizată de Matt Reeves a avut încasări de 36,8 de milioane de dolari, după ce în weekendul premierei a strâns nu mai puțin de  128,5 milioane de dolari, fiind al doilea cel mai bun debut în America de Nord de la începutul pandemiei, după „Spider-Man: No Way Home”, care, în weekendul premierei, a vândut bilete de 260 de milioane de dolari.

Lungmetrajul începe cu Batman în al doilea an de luptă împotriva criminalității, urmărindu-l cum dezvăluie sistemul corupt din Gotham City, care se leagă de propria sa familie, în timp ce se confruntă cu un criminal în serie cunoscut sub numele de Riddler (Paul Dano). Zoë Kravitz joacă rolul Catwoman , Colin Farrell transformându-se în Pinguin. Barry Keoghan, Peter Sarsgaard, Amber Sienna, Andy Serkis, Jeffrey Wright și John Turturro completează distribuția. Pelicula este cel mai lung film din franciză din toate timpurile, cu o durată de două ore și 55 de minute.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american de weekend se află în această săptămână o premieră. „Jujutsu Kaisen 0: The Movie”, în regia sudcoreeanului Sunghoo Park a avut încasări de 14,8 milioane de dolari.

Yuuta Okkotsu este bântuit. De când prietena sa din copilărie Rika a murit într-un accident de circulație, fantoma ei a rămas cu el. Dar spiritul ei nu apare așa cum a cunoscut-o odată, ci se manifestă ca o entitate monstruoasă, puternică și extrem de protectoare. Incapabil să controleze comportamentul violent al lui Rika, Yuuta nu poate să oprească vărsarea de sânge care urmează din răzbunarea ei brutală. Ca rezultat, atunci când este prins de vrăjitorii „Jujutsu” – gardienii secreți ai lumii, antrenați să lupte cu forțe precum Rika – Yuuta dorește să fie complet izolat, astfel încât nimeni altcineva să nu poată fi rănit.

Cu toate acestea, maestrul vrăjitor Satoru Gojou are planuri diferite pentru el: se va alătura liceului Jujutsu și va învăța să o controleze pe Rika pentru a ajuta oamenii. Acum, aflat în primul an la această școală, Yuuta începe să învețe artele Jujutsu și să lupte împotriva ființelor maligne. Alături de noii săi colegi de clasă Maki Zenin, un expert în arme Jujutsu; Toge Inumaki, un vrăjitor care își folosește cuvintele ca arme; și Panda, un urs panda care aparent merge și vorbește, Yuuta începe să-și găsească locul în lume și să se simtă confortabil cu abilitățile sale. Cu toate acestea, pe măsură ce antrenamentul său progresează, Yuuta ajunge să învețe că pericolele lumii Jujutsu le depășesc cu mult pe cele ale spiritelor rele.

Pe locul al treilea la box office-ul nord american coboară ocupantul locului secunde de săptămâna trecută, „Uncharted”, cu Tom Holland și Mark Wahlberg, cu încasări de 8 milioane de dolari. Descurcăreţul Nathan Drake (Tom Holland) este recrutat de experimentatul vânător de comori Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) pentru a recupera o avere adunată de Ferdinand Magellan şi pierdută cu 500 de ani în urmă de Casa Moncada.

Ceea ce începe ca o tâlhărie pentru cei doi devine o cursă în jurul globului pentru a ajunge la comoară înaintea crudului Santiago Moncada (Antonio Banderas), care crede că el şi familia lui sunt moştenitorii de drept ai acesteia.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane la sfârșitul săptămânii trecute este completat de: „X”, cu încasări de 4,40 milioane de dolari, „Dog” (4,09 milioane de dolari), „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, de Jon Watts (3,2 milioane de dolari), „Moarte pe Nil/ Death on the Nile”, de Kenneth Brannagh (1,7 de milioane de dolari), „The Outfit” (1,51 de milioane de dolari), „The Kashmir Files” (1,48 de milioane de dolari) și „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2”, de Garth Jennings (1,48 de milioane de dolari).

CITEȘTE ȘI: Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto: Profimedia Images